«Δίκτυα» Ροζίτας και στην Αρχή Λιμένων – «Έσπασαν» συγγενικά της πρόσωπα

Ελεύθεροι μέχρι νεοτέρας 5 εκ των 14 υπόπτων που έχουν συλληφθεί για την πολύκροτη υπόθεση με τα ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ και το «φαγοπότι» εκατομμυρίων που στήθηκε με «εγκέφαλο» τη λειτουργό Ροζίτα Παυλίδου.
 
 
Συγκεκριμένα, ελεύθεροι θα αφεθούν οι 3 που τέθηκαν υπό 6ημερη κράτηση το περασμένο Σάββατο και το διάταγμα κράτησης τους εκπνέει σήμερα, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν χθες δυο  συγγενικά πρόσωπα της Ροζίτας.
 
Μέχρι την Κυριακή που θα λήξει το διάταγμα κράτησης για τους υπόλοιπους εννέα ύποπτους, δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της εμπλοκής τους, ενώ με τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης αυτός θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, με ανοικτό το ενδεχόμενο, κάποιοι εκ των υπόπτων να χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας.
 
Πλοκάμια Ροζίτας και στην Αρχή Λιμένων
 
Την ίδια ώρα που διερευνάτε το «φαγοπότι» της Ροζίτας με το σόι της στα Πανεπιστήμια, προκύπτουν νέα στοιχεία που «καρφώνουν» την «εγκέφαλο» και για την Αρχή Λιμένων, για λογαριασμό της οποίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από την ΕΕ για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης».
 
Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές θεωρούνται οι ομολογίες 4 υπόπτων,  του καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Κώστα Κώστα, τον 36χρονο επιστημονικό συνεργάτη του Ωκεανογραφικού και δυο συγγενικά πρόσωπα της Ροζίτας Παυλίδου.
 
Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές αναμένουν και τα αποτελέσματα των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων ενώ σε ότι αφορά την κατάθεση της Ροζίτας η οποία εμφανίστηκε να είναι έτοιμοι να «μιλήσει», αποδείχθηκε «άνθρακας». Και αυτό, λόγω του ότι κατονόμασε μεν 3 πρόσωπα από το ΤΕΠΑΚ τα οποία ενέπλεξε σε φαγοπότι άλλων ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά δεν δίνει στοιχεία. Επίσης η Ροζίτα αρνείται να μιλήσει για τα στοιχεία που την «καίνε» ενώ δεν έγιναν αποδεχτό το αντάλλαγμα που ζήτησε, που ήταν να αφεθούν ελεύθερα
τα παιδιά της.
 

Δειτε Επισης

Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο