Θύελλα αντιδράσεων μετά τις νέες προαγωγές στην αστυνομία – Οι προσφυγές και οι… φίλοι

Ηφαίστειο που σιγοβράζει η αστυνομία μετά το νέο «κύμα» προαγωγών από Αρχηγό Αστυνομίας και Υπουργό Δικαιοσύνης αφού μέλη της δύναμης προσφεύγει ο ένας μετά τον άλλο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στη νέα «φουρνιά», προήχθησαν 15 αξιωματικοί στον βαθμό του Αστυνόμου Β ενώ και πάλι έμειναν πίσω αξιωματικοί που είναι στο «περίμενε» εδώ και χρόνια και μάλιστα εκτός προαγωγών παρέμεινε και ο αρχαιότερος αξιωματικός.  

Συγκεκριμένα:

Στις 1/1/2005 από τους 2 προήχθη ο 1

Στις 31/1/2005 από τους 6 δεν προήχθη κανένας

Στις 26/10/2006 από τους 8 προήχθη ο 1                 

Στις 18/1/2007 από τους 10 προήχθησαν οι 3  

Στις 26/2/2008 από τους 3 προήχθησαν οι 2  

Στις 17/7/2009 από τους 8 δεν προήχθη κανένας

Στις 18/12/2009 από τους 7 προήχθησαν οι 2

Στις 29/1/2010 από τους 2 προήχθη ο 1

Στις 5/12/2011 από τους 8 προήχθησαν οι 4

Στις 8/2/2012 από τους 7 προήχθη ο 1

Ως εκ τούτου, με βάση τις «αξιοκρατικές διαδικασίες» που διαμηνύον ότι ακολουθούνται και λαμβάνεται υπόψη η αρχαιότητα, οι αξιωματικοί που δεν προήχθησαν από το 2005- 2012 θα έπρεπε να βρίσκονται στη λίστα με τους αξιωματικούς που προάγονται, πράγμα το οποίο δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.  

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κάποιοι εκ των αξιωματικών που έμειναν εκτός, είχαν προσφύγει ήδη στο Ανώτατο δικαιώνοντας τους, με τις αποφάσεις όμως του δικαστηρίου, επίσης να μην λήφθηκαν υπόψη.

Υπενθυμίζεται ότι προσφυγές στο Ανώτατο καταχώρησαν τους προηγούμενους μήνες και άλλοι αξιωματικοί οι οποίοι ενώ είχαν προσωπικές διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό Αστυνομίας ότι θα προαχθούν, ο Γενικός Εισαγγελέας έβαλε «φρένο» με γνωμάτευση του που είχε ζητηθεί. Ωστόσο, ούτε σε αυτές τις προαγωγές ήταν στη λίστα των προαχθέντων…  

Τα κοινά «κρυφά μυστικά»…

Τον περασμένο Αύγουστο προήχθησαν 8 αξιωματικοί της αστυνομίας ενώ κάποιοι εξ αυτών ήταν η τρίτη προαγωγή που έλαβαν μέσα σε 1 χρόνο.

Εντύπωση, στις προηγούμενες προαγωγές του Αυγούστου, είχε προκαλέσει το όνομα αξιωματικού που είχε μετατεθεί, λίγο καιρό νωρίτερα, από την θέση του ενώ διατάχθηκε εναντίον του πειθαρχική έρευνα για «ροζ» σκάνδαλο το οποίο κρατείτο ως επτασφράγιστο μυστικό αλλά ΜΜΕ το έφεραν στο φως. Έτσι, ο εν λόγω αξιωματικός μετατέθηκε από την θέση του και λίγους μήνες αργότερα, έλαβε προαγωγή.

Μετά τις νέες προαγωγές, ακολούθησαν νέες αντιδράσεις καθώς εκτός του ότι έμειναν στην «απ’ έξω» αξιωματικοί που έπρεπε να προαχθούν εδώ και χρόνια, προήχθησαν πρόσωπα που έχουν «στενές» σχέσεις και συνεργασία με τα «ψηλά δώματα».

Μάλιστα, εντύπωση και πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το όνομα «αδελφικού φίλου» στελέχους της αστυνομίας που προήχθη, η χάρη του οποίου έφθασε, όχι μόνο μια φορά, μέχρι και το Προεδρικό όπου έγιναν ιδιαίτερες συστάσεις και όλοι γνωρίζουν τα «κοινά μυστικά», τη «δράση» και τις διασυνδέσεις του.

 

 

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας