Υπ. Δικαιοσύνης: Αναβαθμίζεται το σύστημα της Αστυνομίας για αποτροπή διαρρήξεων

Σε τεχνολογική αναβάθμιση του συστήματός της που συνδέεται με συστήματα συναγερμού σε διάφορα υποστατικά, προχώρησε η Αστυνομία, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε απεριόριστο αριθμό συνδρομητών, που θα συμμετέχουν σε αυτό και σε τουλάχιστον 2.000 κλήσεις την ώρα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.
 
Μιλώντας μετά το μνημόσυνο, το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων για τους ήρωες και νεκρούς του Νέου Χωριού Κυθρέας, ο κ. Νικολάου είπε ότι προσπάθειά τους είναι να συνδέσουν όσα περισσότερα υποστατικά της Κύπρου γίνεται, ώστε μέσω του τεχνολογικά αναβαθμισμένου συστήματος στο οποίο θα στέλνεται μήνυμα σε περίπτωση διάρρηξης ή προσπάθειας, να υπάρχει άμεση ανταπόκριση με ειδοποίηση προς περιπολικά οχήματα να επέμβουν.
 
Το σύστημα αυτό λειτουργεί σήμερα πιλοτικά σε κάποιες περιοχές και αναμένεται να επεκταθεί μετά την πρόσληψη των νέων αστυνομικών, διευκρίνισε ο Υπουργός λέγοντας ότι οι υπάρχουσες ελλείψεις σε προσωπικό δεν τους επέτρεψαν να αναπτύξουν αυτό το σύστημα σε μεγάλο βαθμό. «Πρόκειται για ένα σύστημα που θα δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας ή καλύτερα, αποτροπής διαρρήξεων από υποστατικά, περιλαμβανομένων και των κατοικιών».
 
Ερωτηθείς για τις απανωτές ληστείες σε συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα τελευταίως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ζήτησαν κατ’ επανάληψη από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα να πάρει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, αντίστοιχα των ιδιωτικών τραπεζών, αποτροπής ή καθυστέρησης των επίδοξων ληστών, ώστε να μπορούν να κινηθούν οι διωκτικές αρχές με σκοπό τη σύλληψή τους.
 
Λόγω της προσπάθειας αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και το κλείσιμο κάποιων υποκαταστημάτων, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να μπορέσουν να υλοποιήσουν αυτά που έχουμε υποδείξει, ανέφερε ο κ. Νικολάου προσθέτοντας ότι είναι γι’ αυτό το λόγο που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε δύο ληστείες σε συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.
 
Γενικότερα, είπε, οι διαρρήξεις μας απασχολούν ως θέμα και λαμβάνουμε αποτρεπτικά μέτρα για κατοικίες και υποστατικά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου