Χειροπέδες σε υψηλόβαθμα στελέχη του Παν. Κύπρου - Και οι 14 ενώπιον δικαστηρίου

Χειροπέδες και στα τρία πρόσωπα, εναντίον των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε σχέση με ατασθαλίες στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, φόρεσε η Αστυνομία.  
 
Πρόκειται για δυο Ανώτερους Λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και έναν εξωτερικό συνεργάτη που φέρεται να εμπλέκονται σε τέσσερα από τα ερευνητικά προγράμματα, στα οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε ως εταίρος.

Οι τρεις ύποπτοι θα οδηγηθούν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
Ενώπιον δικαστηρίου θα οδηγηθούν και οι άλλοι 11 ύποπτοι που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες οι οποίες άρχισαν πριν από περίπου 6 μήνες κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα με βάση και τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή. 

«Εγκέφαλος» της υπόθεσης φαίνεται να ήταν η λειτουργός του ΤΕΠΑΚ που χειριζόταν τα ερευνητικά προγράμματα, Ροζίτα Παυλίδου, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ στην κομπίνα έβαλε το σόι της και ένα καθηγητή.

Ο «δικτυωμένος» γιος της Ροζίτας

Την ίδια ώρα που οι έρευνες για το ΤΕΠΑΚ συνεχίζονται με τα στοιχεία να «καίνε» τους 11 υπόπτους, διερευνάται η πιθανότητα εμπλοκής της Ροζίτας Παλίδου στη διαδικασία αγοράς υπηρεσιών, με συνοπτικές διαδικασίες, από το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως προκύπτει κάποια από τα άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ εμπλέκονται και στην υπόθεση του Ωκεανογραφικού Κέντρου. Συγκεκριμένα, για την αγορά υπηρεσιών οικονομικής διαχείρισης για ερευνητικό πρόγραμμα του Ωκεανογραφικού λήφθηκαν τρεις προσφορές.

Η χαμηλότερη προσφορά αξίας 14.700 ευρώ ήταν από την εταιρεία του γιου της Ροζίτας Παυλίδου. Η αμέσως επόμενη προσφορά έγινε από την Μαρία Νικολάου, σύζυγο του γιου της.  Οι δυο, εμφανίζονται να έχουν εκδώσει και άλλα τιμολόγια αξίας 5.950 ευρώ και 7.950 ευρώ αντίστοιχα που παρουσιάζουν όμοιο layout. Επίσης, ο εσωτερικός έλεγχος του ΠΚ παρατηρεί ότι και το Τμήμα Ψυχολογίας αγόρασε υπηρεσίες εμπειρογνωμοσύνης από τη Μαρία Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί