Συνέλαβαν αστυνομικό και λειτουργούς του Υπ. Εργασίας για τις διαρροές στον ντεντέκτιβ

Είχε παντού διασυνδέσεις ο πρώην αστυνομικός της ΥΚΑΝ - πλέον ιδιωτικός ντεντέκτιβ –που είχε συλληφθεί για υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών και ο οποίος και κατά το 2007 απασχόλησε τις αρχές (πάλι για υπόθεση διαρροών) ωστόσο η υπόθεση «κουκουλώθηκε» αφού ουδείς προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Η αστυνομία φορέσει χειροπέδες στον 68χρονο καθώς και σε 43χρονη υπάλληλο της CYTA, η οποία διέρρεε στον πρώην αστυνομικό προσωπικά δεδομένα πελατών καθώς της υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβούσε ούτως ώστε εν ενεργεία αστυνομικός να εξοφλήσει δάνειό του το οποίο η ίδια είχε συνάψει στο όνομά της και ο αστυνομικός είχε υπογράψει ως εγγυητής.
 
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι κινήσεις της 43χρονης ανακαλύφθηκαν από εσωτερικό έλεγχο στη CYTA όπου διαπιστώθηκε ότι από την 1η Ιουνίου 2016 μέχρι τις 4 Αυγούστου, η ύποπτη διέρρευσε στον 68χρονο προσωπικά στοιχεία πέραν των 400 πελατών, φυσικών και νομικών προσώπων, στέλνοντάς του μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο είτε στέλνοντάς του websms από τον υπολογιστή στο γραφείο της.
 
Χειροπέδες σε εν ενεργεία αστυνομικό και λειτουργούς του Υπ. Εργασίας
 
Οι δυο ύποπτοι, είχαν συλληφθεί και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την εν λόγω υπόθεση είχε συλληφθεί και γυναίκα εν ενεργεία αστυνομικός καθώς και δυο λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικών ασφαλίσεων, ωστόσο η αστυνομία κράτησε χαμηλούς τόνους για ευνόητους λόγους αφού εμπλέκεται ένστολη που αντιπροσωπεύει το νόμο… Και οι 3 συλληφθέντες είχαν τεθεί υπό κράτηση για τρεις ημέρες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς ούτε αυτοί να κατηγορηθούν γραπτώς.
 
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η αστυνομικός φέρεται να διέρρευσε στον πρώην αστυνομικό στοιχεία από το μηχανογραφημένο σύστημα της αστυνομίας για οχήματα/ιδιοκτήτες  και διάφορα άλλα έγγραφα που αφορούν τα έτη 2009 μέχρι 2017 τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην αστυνομικού.
 
Επίσης, στην κατοχή του 68χρονου βρέθηκαν 193 έγγραφα από το μηχανογραφημένο σύστημα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης για αυτό ακολούθησε και η σύλληψη των δυο λειτουργών ενώ βρέθηκαν 58 έγγραφα με την ονομασία «Αναλυτική κατάσταση στοιχείων πολίτη».
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, από περαιτέρω έρευνες, ο πρώην αστυνομικός είχε στην κατοχή του και εκατοντάδες έγγραφα από το τμήμα Αλλοδαπών και μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών και ως εκ τούτου γίνονται έρευνες για να φτάσουν στα ίχνη των λειτουργών που τα διέρρεαν.  
 
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει και το 2007, για το οποίο τότε υπήρχαν απτά στοιχεία για διαρροή μόνο από τη cyta (την τότε ΑΤΗΚ συγκεκριμένα) και όχι και από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Όμως η υπόθεση φαίνεται να κουκουλώθηκε αφού όχι μόνο ουδείς προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά ούτε και οποιοσδήποτε φαίνεται να παύθηκε από τη θέση του.

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές