Είχαν στήσει κοντραμπάντο κλεμμένων όπλων στη Λεμεσό

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ελληνοκύπριου προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, σε σχέση με την κλοπή 3 κυνηγετικών όπλων κι ενός αεροβόλου πιστολιού από κατοικία στον Αρακαπά.
 
Η σύλληψη του υπόπτου έγινε μετά την αξιολόγηση μαρτυρίας που τον εμπλέκει στην υπόθεση, μαζί με 26χρονο συνεργάτη του από την Βουλγαρία.  
 
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος ελληνοκύπριος ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο γύρω στις 11 χθες βράδυ. Στο όχημα εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης διαρηκτικά εργαλεία, ένα ομοίωμα πιστολιού, κουτί με σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού.
 
Ακόμη βρέθηκαν 3 μεγάφωνα, 2 ταμπλέτες 1 gps ενα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι, τα οποία  ο 26χρονος ανέφερε ότι του ανήκουν. Μάλιστα δήλωσε πως τα εργαλεία που βρέθηκαν τα χρησιμοποιεί στην δουλειά του.
 
Η Αστυνομία εκτίμησε πως πρόκειται για κλοπιμαία περιουσία, συνέλαβε τον ύποπτο, τον οποίο οδήγησε στο ΤΑΕ για ανάκριση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανακρινόμενος ο 26χρονος παραδέχτηκε την κλοπή των όπλων, ισχυρίστηκε όμως πως τα κρατά ο συνομήλικος φίλος του από την Βουλγαρία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, διέμειναν στο ίδιο κελί στις Κεντρικές Φυλακές και πρόσφατα αποφυλακίστηκαν. Η Αστυνομία καταζητεί με δικαστικό ένταλμα σύλληψης τον 26χρονο Βούλγαρο.
 
Ο συλληφθείς ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 7ήμερη προφυλάκισή του.
 
Η Αστυνομία εκτιμά, πως τα δύο πρόσωπα, πιθανόν κι άλλοι συνεργάτες τους, ασχολούνται συστηματικά με την κλοπή κυνηγετικών όπλων από κατοικίες, στα οποία κάνουν διάφορες μετατροπές, κόβουν τις κάννες τους και τα πωλούν σε ενδιαφερόμενους.
 
Δεν αποκλείεται εξάλλου με κάποια απ’ αυτά, τα κοντόκαννα κυνηγετικά να έγιναν κάποιες μεγάλες ληστείες συνεργατικών καταστημάτων το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.  

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»