Από το σκοτεινό διαδίκτυο είχε παραγγείλει τον οπλισμό ο 37χρονος στην Ακρούντα

Ένα μήνυμα της Ιντερπόλ ήταν ικανό να οδηγήσει την Αστυνομία σε μικρή γιάφκα που διατηρούσε  37χρονος Ολλανδός στο χωριό Ακρούντα της Λεμεσού. Το μήνυμα κοινοποιούσε στις κυπριακές αρχές ότι ο 37χρονος είχε εισαγάγει τον περασμένο Μάιο μέσω του δικτύου darkness όπλο και φυσίγγια.
 
Αμέσως εξασφαλίστηκε ένταλμα και μέλη του του ΤΑΕ Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού, του Κλάδου Πληροφοριών, της ΜΜΑΔ, του Κλάδου Κύνων και Πυροτεχνουργών μετέβησαν για έρευνα στο σπίτι του υπόπτου στο χωριό Ακρούντα. Εκεί εντοπίστηκαν ένα έμφορτο πιστόλι, , 47 πλήρη φυσίγγια 38 χιλιοστών, ένα έμφορτο περίστροφο με σφαιρίδια 4 χιλιοστών, δύο κουτιά με αριθμό σφαιριδίων, ένα οπλοτόξο με τηλεφακό και πέντε βέλη, δύο σπαστήρες με ίχνη κάνναβης καθώς και σύνεργα καπνίσματος, ένα σακούλι με άγνωστη ουσία που πιστεύεται ότι είναι ναρκωτικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας μικρουπολογιστής και μέσα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων. Έρευνα διενεργήθηκε επίσης στο γραφείο του στην εταιρεία όπου εργάζεται, από όπου παραλήφθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
 
Κατά την πρώτη του ανάκριση ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι τον οπλισμό τον κατέχει για δική του ασφάλεια. Ενώ δικαιολογώντας την παρουσία μικρής ποσότητας κάνναβης ισχυρίστηκε ότι παλιότερα ήταν χρήστης κάνναβης.
 
Ο 37χρονος τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την 6ήμερη προφυλάκισή του προς συνέχιση των αστυνομικών ερευνών και εξετάσεων γύρω από την σοβαρή υπόθεση.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις