Μάρτυρες «έκπληξη» και ενδεχομένως οπτικοακουστικά ντοκουμέντα στη δίκη Κυριάκου

Στις 30 Αυγούστου θα κληθεί να απαντήσει η κατηγορούσα αρχή στις διευκρινίσεις που ζήτησε η υπεράσπιση του τέως Υπαρχηγού αστυνομίας Αντρέα Κυριακού, ο οποίος στις 4 Ιουλίου οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου ξεκίνησε η δίκη του για υπόθεση διαρροών στα ΜΜΕ που προέκυψαν από το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών σε σχέση με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπριο για δολοφονίες.
 
Ένα πόρισμα που ολοκληρώθηκε μετά από 9 μήνες  και από το οποίο τελικά δεν διώκεται κανένας ποινικά παρά μόνο πειθαρχικά, σε ότι αφορά τις διαρροιών των πληροφοριών στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών στον υπόκοσμο, τις σχέσεις ένστολων με τον υπόκοσμο καθώς και τους λάθος χειρισμούς και παραλήψεις της αστυνομίας στην διερεύνηση των πληροφοριών που δόθηκαν από την Ιντερπόλ που είχαν ως αποτέλεσμα οι «εγκέφαλοι» των σχεδιαζόμενων δολοφονιών να δρουν ανενόχλητοι. Για την συγκεκριμένη υπόθεση δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και άρχισε εκ νέου η διερεύνηση όπου ακολούθησαν συλλήψεις.
 
Η υπεράσπιση του τέως Υπαρχηγού, ο οποίος κατηγορείται για διαρροές σε ΜΜΕ και σε βουλευτή, ζήτησε από την κατηγορούσα αρχή όπως του παραδοθεί ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό, περιλαμβανομένων των δύο διοικητικών ερευνών που διεξήχθησαν από δύο διαφορετικούς αξιωματικούς της αστυνομίας με αντικείμενο διερεύνησης τη διαρροή εγγράφων της Interpol Λευκωσίας σε σχέση με την υπόθεση των
Σέρβων εκτελεστών, καθώς και ολόκληρου του πορίσματος των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.
 
Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που δεν τους παραδοθεί ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό, η υπεράσπιση του Υπαρχηγού αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο όπως εκδοθεί σχετικό διάταγμα.
 
Ηχογραφημένα ντοκουμέντα ενδεχομένως ενώπιον δικαστηρίου
 
Η δίκη του Υπαρχηγού αναμένεται να είναι πολύκροτη ενώ θα κληθούν μάρτυρες από αστυνομία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δημοσιογράφοι καθώς και άλλα πρόσωπα. Επίσης σε περίπτωση που παραδοθεί ολόκληρο το πόρισμα στην υπεράσπιση του Αντρέα Κυριάκου θα αποκαλυφθούν καταθέσεις…
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δίκη θα κληθούν και μάρτυρες «έκπληξη» που θα μιλήσουν για συναντήσεις, συζητήσεις και αναφορές που έγιναν όταν βγήκε στο φως η υπόθεση και υπήρχε αναστάτωση για το ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές, που ενδεχομένως να φέρουν τα πάνω κάτω.
 
Μάλιστα δεν αποκλείεται να κατατεθούν ενώπιον δικαστηρίου οπτικοακουστικά ντοκουμέντα με συναντήσεις και συνομιλίες, ακόμη και με πρόσωπα από άλλους κύκλους, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κατά τη δίκη θα υπάρχει αναφορά και σύνδεση άλλων υποθέσεων.

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας