Άνοιξε πυρ, συνελήφθη, απέδρασε… - Τον έψαχναν παντού και αυτός πήγε στο… «Πέστα στον Μάμα»

Η ιστορία του 33χρονου Πέτρου ο οποίος λόγω του ότι ήταν ερωτευμένος παρολίγον να σκοτώσει κατά λάθος δυο ανήλικα κορίτσια σε νυχτερινό κέντρο, ήταν μια από αυτές που απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ τον Μάρτιο του 2001, αφού συνελήφθη, απέδρασε από τα χέρια αστυνομικών και ενώ τον έψαχνε ολόκληρη η αστυνομία, αυτός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μάμα, «Πέστα στον Μάμα».
 
Ο 33χρονος είχε συλληφθεί από την αστυνομία για υπόθεση ρήψη πυροβολισμών εναντίον νυχτερινού κέντρου, στο οποίο εργαζόταν η πρώην αρραβωνιαστικιά του, η οποία δεν ήθελε να τον ακολουθήσει για να συζητήσουν αφού ο νεαρός δεν είχε αποδεχτεί το χωρισμό τους.
 
Από τη ρήψη των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν στο κεφάλι δυο ανήλικες Ρωσίδες που βρίσκονταν στο μαγαζί ενώ η πρώην αρραβωνιαστικιά του, τον «έδωσε» στην αστυνομία και λίγο αργότερα φόρεσε χειροπέδες.
 
Ωστόσο ο 33χρονος Πέτρος, κατάφερε και απέδρασε μέσα από τα χέρια έξι αστυνομικών, και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν μέλη της δύναμης για εντοπισμό του, ο νεαρός δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί.
 
Ενώ τον έψαχναν αυτός πήγε στο... «Πέστα στον Μάμα»
 
Και ενώ ολόκληρη η αστυνομία έψαχνε τον 33χρονο δραπέτη, αυτός ένα βράδυ «φιγούραρε» σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων όπου η κάμερα τον έδειχνε να παραδίδει στον δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ Δημήτρη Μάμα, τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένος και κατάφερε να σπάσει.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην Μάμα και η οποία προβλήθηκε ενώ ήταν καταζητούμενος, ο 33χρονος δήλωνε ότι κυκλοφορεί ελεύθερος, ότι τα βράδια διασκεδάζει σε μπυραρίες της Λευκωσίας, ότι είναι «πανίσχυρος και δεν φοβόταν κανένα».
 
Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας», ο 33χρονος βγήκε στην τηλεόραση την συγκεκριμένη ημέρα καθώς ήθελε να στείλει ένα αρκουδάκι στην αγαπημένη του Χριστίνα, πρώην αρραβωνιαστικιά του, που είχε τα γενέθλια της.  Υποσχέθηκε μάλιστα, ότι θα έστελνε και ένα αρκουδάκι με «γέμιση» στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αφήνοντας αιχμές ότι επρόκειτο να έχει μέσα εκρηκτικά.  
 
Και η Χριστίνα στον Μάμα
 
Ο Δημήτρης Μάμας ειδοποίησε την Χριστίνα για να πάει στην εκπομπή του προκειμένου να της παραδώσει το αρκουδάκι που της στέλλει ο Πέτρος για τα γενέθλια της.  

Ωστόσο, η αστυνομία έστησε «καρτέρι» στην Χριστίνα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», και για λόγους ασφαλείας δεν της επέτρεψε να προχωρήσει. 
 
Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Μάμας κατόπιν συνεννοήσεως με την αστυνομία, μετέβη με τις κάμερες στο ΤΑΕ όπου παρέδωσε ο ίδιος το περιβόητο αρκουδάκι στους αστυνομικούς, προκειμένου αυτοί να το παραδώσουν στην Χριστίνα.
 
Εν τω μεταξύ, η εκπομπή του Δημήτρη Μάμα είχε χτυπήσει «κόκκινο» σε τηλεθέαση και έφθασε μέχρι το 60% ενώ μετέδιδε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και τις συνομιλίες του με τον δραπέτη.  Στο στούντιο βρίσκονταν μάλιστα καλεσμένοι ψυχολόγοι αλλά και πρόσωπα από την οικογένεια του 33χρονου, όπου παρουσίαζαν τον Πέτρο ως θύμα της αστυνομίας. Έκανα λόγο για σκευωρία και ότι η απόδραση ήταν στημένη με σκοπό να αποδράσει και στη συνέχεια να τον εντοπίσουν για να τον εκτελέσουν.
 
Έτσι ο 33χρονος άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει τον κόσμο και από εγκληματικό στοιχείο να μετατρέπεται σε ένα ήρωα που το κίνητρο του για τη ρήψη των πυροβολισμών ήταν να «κλέψει» τις εντυπώσεις και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Χριστίνας.  
 
Ο Μάμας τον παρέδωσε στην αστυνομία και… Happy end
 
O πατέρας του 33χρονου μετέβη στο γραφείο του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου του εγγυήθηκε προσωπικά τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του γιού του, προκειμένου να παραδοθεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
 
Ως εκ τούτου, ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Δημήτρης Μάμας έπεισαν τελικά τον 33χρονο να παραδοθεί στην αστυνομία.
Έτσι, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Μάμα, ο δραπέτης μετέβη στο Αρχηγείο αστυνομίας όπου παραδόθηκε ενώ την ίδια ώρα οι κάμερες κατέγραφαν λεπτό προς λεπτό την παράδοση του στις αρχές.
 
Ο 33χρονος καθόταν στο πίσω κάθισμα ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου και δίπλα του ο Μάμας με το μικρόφωνο στο χέρι του έπαιρνε συνέντευξη.
 
Σε κάποια στιγμή ο Μάμας πήρε στο κινητό του τη Χριστιάνα για να της μιλήσει ο Πατσαλίδης. Ακολούθησε  ένα ερωτικό μελό, με την κάμερα του «Σίγμα» να μεταδίδει τα πάντα ενώ η ιστορία η τηλεθέαση μέχρι το ανέβηκε στα ύψη.
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών