Πλήρωσε από το ΕΕΕ την αποφυλάκιση της η 33χρονη μητέρα και της επέστρεψε τα χρήματα το ΕΛΑΜ

Κανένα δεν άφησε ασυγκίνητο η ιστορία της 33χρονης μητέρας που συνελήφθη την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από την αστυνομία μπροστά στα μάτια του 10χρονου παιδιού της, καθώς εναντίον της εκκρεμούσαν ανεξόφλητα εντάλματα για αστικά χρέη, και έτσι, αφού η «εγκληματίας» πιάστηκε, οδηγήθηκε στις Κεντρικές φυλακές.
 
 
Μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης της από το ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η αστυνομία δέχθηκε έντονη κριτική αφού πρόκειται για μια μητέρα διαζευγμένη με ένα παιδί 10 ετών και η οποία είναι λήπτης του ΕΕΕ, και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει δεν κατάφερε να εξοφλήσει τα αστικά της χρέη που επρόκειτο για οφειλές σε δικηγόρους και για χρέη που δημιουργήθηκαν λόγω προβλημάτων υγείας.
 
Μετά τη μεταφορά της στις φυλακές, το Τμήμα φυλακών ενημέρωσε τη Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη άμεσα σε αναστολή των ενταλμάτων, διεκπεραιώνοντας διακανονισμό με ποσό 250 ευρώ όπως η ίδια ζήτησε και κατέβαλε, και επρόκειτο για μέρος των χρημάτων που λαμβάνει από το ΕΕΕ.
 
 
Επιδεικνύοντας πραγματική ευαισθησία, και όχι σε λόγια και με ανακοινώσεις, το ΕΛΑΜ από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Τμήμα φυλακών για να πληρώσει το ποσό του διακανονισμού για την αποφυλάκιση της 33χρονης.
 
Η 33χρονη είχε καταβάλει το ποσό και αποφυλακίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο το ΕΛΑΜ επέστρεψε στην νεαρή το χρηματικό ποσό σε μια ανθρωπιστική κίνηση προκειμένου να την βοηθήσει.
 
Η κίνηση ανθρωπιάς του ΕΛΑΜ αξίζει έπαινο, μακριά από οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία…  Μια κίνηση ανθρωπιάς, που για ένα ποσό των 250 ευρώ, θα μπορούσαν να κάνουν αξιωματούχοι που με ανακοινώσεις τους δηλώνουν ευαίσθητοι.
 
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά, όπου στην φυλακή οδηγήθηκε ένας 17χρονος μαθητής για ανεξόφλητα εντάλματα της τροχαίας, έβγαλαν από την τσέπη τους για άλλοι μια φορά τα ίδια τα μέλη του σωφρονιστικού ιδρύματος και το πλήρωσαν για την αποφυλάκιση του ενώ σε άλλες αρκετές περιπτώσεις απλοί πολίτες αποφυλάκισαν πρόσωπα που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον διακανονισμό για να αφεθούν ελεύθεροι.
 
Εν τω μεταξύ, το Τμήμα φυλακών και η Νομική Υπηρεσία σε μια συνεργασία και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποφυλακίζονται το συντομότερο τα πρόσωπα που οδηγούνται στις φυλακές για τα ανεξόφλητα εντάλματα.  
 
Διευκρινίζεται ότι τα απλά μέλη της αστυνομίας ενεργούν κατόπιν οδηγιών ανωτέρων ενώ εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί η αστυνομία δεν προτρέπει τα συγκεκριμένα πρόσωπα να προβούν σε διακανονισμό αντί να συλληφθούν αφού ενδεχομένως να μην γνωρίζουν, και να τους δοθεί προθεσμία κάποιων ημερών. Εκτός και αν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής μιας Ελληνοκύπριας μητέρας ενός παιδιού 10 ετών που είναι λήπτης του ΕΕΕ και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα… Πάντως σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα ή και ακόμη κατηγορούμενοι που δικάζονται για «φαγοπότι» εκατομμυρίων, βρίσκονται ελεύθεροι με όρους….  
 

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα