Άνω των 100.000 ευρώ τα εμβάσματα σε λογαριασμούς για την κομπίνα με τις online αγορές

Συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα 14/8/2017 και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους, δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 30 χρόνων.

Συγκεκριμένα, οι πιο πάνω φέρονται, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας και πλαστούς λογαριασμούς που να αποδείκνυαν το χώρο διαμονής τους, καθώς και πλαστά επιχειρηματικά προφίλ, να άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα στη Λευκωσία και Λάρνακα.  Οι πιο πάνω φέρονται να άνοιξαν συνολικά 14 τραπεζικούς λογαριασμούς στη Λευκωσία.

Αυτοί, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες για πώληση αγαθών και όταν κατέληγαν σε συμφωνία με τον ανυποψίαστο αγοραστή, τον παρότρυναν να καταθέσει τα χρήματα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. 

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όπου γίνονταν τα εμβάσματα, προχωρούσαν σε ανάληψη του ποσού και οι λογαριασμοί έκλειναν ή οι κάτοχοί τους δεν ανταποκρίνονταν σε κλήσεις της τράπεζας για ύποπτες συναλλαγές ή διευκρινήσεις σχετικά με τις συναλλαγές που παρατηρούνταν. 

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρχε αναφορά από τράπεζες αγοραστών που είχαν καταθέσει εμβάσματα, για απάτη και ζητούσαν την επιστροφή χρημάτων τους.

Μέρος των εμβασμάτων για αγορά αγαθών, που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των πιο πάνω, φέρεται να γινόταν και από χώρες του εξωτερικού.   

Σύμφωνα με προκαταρτικό έλεγχο, οι λογαριασμοί των δύο υπόπτων φέρονται να πιστώθηκαν με εμβάσματα από το εξωτερικό, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις €100,000.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου