Άμεση η αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα – Αποφυλάκισε την 33χρονη μητέρα και λήπτη του ΕΕΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση που έφερε στο φώς ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ της 33χρονης μητέρας ενός 10χρονου αγοριού, η οποία συνελήφθη το πρωί από την αστυνομία για ανεξόφλητα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της, για αστικά χρέη.
 
 
Για τη σύλληψη της 33χρονη όσο και ενός ακόμη προσώπου, το Τμήμα φυλακών ενημέρωσε αμέσως τη Νομική Υπηρεσία όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση ενώ μετά το δημοσίευμα, πολίτες έτρεξαν να βοηθήσου την νεαρή μητέρα.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της 33χρονης, προχώρησε σε σχετικό διακανονισμό και την αναστολή φυλάκισης της, την οποία ενέκρινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
και αφού καταβλήθηκε ένα ποσό στη συνέχεια η μητέρα αποφυλακίστηκε.
 
Μάλιστα συγκίνηση προκάλεσαν πολίτες που έτρεξαν να βοηθήσουν οικονομικά την 33χρονη μητέρα.
 
Όπως είχαμε μεταδώσει, η 33χρονη μητέρα ενός 10χρονου αγοριού, είναι διαζευγμένη και λήπτης του ΕΕΕ και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν κατάφερε να αποπληρώσει αστικά χρέη περίπου 8 χιλιάδων ευρώ (π.χ δικηγόρους κτλ).
 
Ως εκ τούτου, εναντίον της εκκρεμούσαν εντάλματα και σήμερα το πρωί η 33χρονη ενώ βρισκόταν με το 10χρονο γιο της στο όχημα, αστυνομικοί την ανέκοψαν για τροχονομικό έλεγχο στο Καϊμακλί. Τότε διαπίστωσαν ότι εναντίον της εκκρεμούσαν ανεξόφλητα εντάλματα, και οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα όπου και εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης της και στη συνέχεια την οδήγησαν στις Κεντρικές φυλακές.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αστυνομία σήμερα πέρασε χειροπέδες σε άλλο ένα οικογενειάρχη, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ στις Κεντρικές φυλακές βρίσκονται και άλλοι συνάνθρωποι μας για ανεξόφλητα εντάλματα. 
 
Ωστόσο το Τμήμα φυλακών και η Νομική Υπηρεσία σε μια συνεργασία και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποφυλακιστούν και αυτοί με διακανονισμό όπως έγινε σε αρκετές περιπτώσεις.
 
 
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της η αστυνομία η οποία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε έντονη κριτική για το γεγονός ότι συνέλαβε την 33χρονη μητέρα την ίδια ώρα που ελεύθεροι παραμένουν πραγματικοί εγκληματίες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «προσεγγίζει το πρόβλημα των φυλακιστηρίων ενταλμάτων για είσπραξη προστίμων, με κοινωνική αλλά και ανθρωπιστική ευαισθησία». 
 

Δειτε Επισης

«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο