Η θέση της αστυνομίας για την σύλληψη της 33χρονης μητέρας για εντάλματα

Ανακοίνωση σε σχέση με την σύλληψη της 33χρονης μητέρας ενός 10χρονου παιδιού για ανεξόφλητα εντάλματα εξέδωσε η αστυνομία.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σχετικά με δημοσίευμα σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης για τη σύλληψη γυναίκας εναντίον της οποίας εκκρεμούσαν φυλακιστήρια εντάλματα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η ηγεσία της Αστυνομίας προσεγγίζει το πρόβλημα των φυλακιστηρίων ενταλμάτων για είσπραξη προστίμων, με κοινωνική αλλά και ανθρωπιστική ευαισθησία. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν δοθεί σαφέστατες οδηγίες προς τα μέλη μας για τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται και να εφαρμόζει τα διατάγματα των Δικαστηρίων συμπεριλαμβανομένων των φυλακιστηρίων ενταλμάτων.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόλις αυτή περιήλθε σε γνώση της ηγεσίας της Αστυνομίας, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας με σκοπό την επίσπευση εξέτασης της εν λόγω περίπτωσης και αποφυλάκισης της γυναίκας που γίνεται λόγος στο δημοσίευμα.

Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εξέδωσε ένταλμα για αναστολή εκτέλεσης των φυλακιστήριων ενταλμάτων και δόθηκαν σχετικές οδηγίες στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών.

Ως Αστυνομία, αντιλαμβανόμαστε, αλλά και συχνά διαπιστώνουμε την αδυναμία μερίδας συνανθρώπων μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε τα θέματα αυτά να τυγχάνουν ανθρωπιστικής διαχείρισης, πάντοτε στο πλαίσιο των καθηκόντων και υποχρεώσεων μας, όπως αυτές πηγάζουν από τον Νόμο.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»