Τρίτη 17 Ιουλ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Το φτύσιμο, η ομπρέλα και η κατρακύλα… - Ο πολιτικός απόηχος στην «πλάτη» ενός νεκρού

  12/08/2017 15:16
Το φτύσιμο, η ομπρέλα και η κατρακύλα… - Ο πολιτικός απόηχος στην «πλάτη» ενός νεκρού

Το φτύσιμο, η ομπρέλα και η κατρακύλα… - Ο πολιτικός απόηχος στην «πλάτη» ενός νεκρού

  12/08/2017 15:16
Για άλλη μια φορά, ο θάνατος ενός ανθρώπου αποτέλεσε την αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ξαστοχώντας την ουσία. Και ποια είναι η ουσία; Η απώλεια ενός ανθρώπου, 37 ετών, ο οποίος ήταν εθισμένος στο αλκοόλ, άνεργος και χωρίς οικογένεια στην Κύπρο και αντί να βοηθηθεί από τις ανύπαρκτες κοινωνικές υπηρεσίες κατέληξε στην φυλακή για 15 ημέρες, με το κράτος να έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτή ήταν μια ποινή σωφρονισμού. 
 
Στον απόηχο αυτής της τραγωδίας, αντί τα κόμματα και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να προβληματιστούν για όλα όσα οδήγησαν σ'αυτή την τραγωδία, που δυστυχώς επαναλαμβάνεται, επιδόθηκαν σε ένα "πολιτικό πόλεμο" δίνοντας ο καθένας τη δική του "παράστασή". 
 
 
Ένα 24ωρο μετά το θάνατο του 37χρονου Πολωνού, αντί να προβληματιστούν για την έλλειψη εναλλακτικών ποινών, ειδικά για ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας από ειδικά κέντρα, επιδόθηκαν σε ανταλλαγή πυρών και αλληοεπίρριψης ευθυνών μέσω ανακοινώσεων.
 
 
Συγκεκριμένα, νέα γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται με αφορμή το θάνατο κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές.

Στην γραπτή δήλωση ο Υπουργός αναφέρει ότι "κάποιοι επιμένουν, ελλείψει επιχειρημάτων, να αποδίδουν ευθύνες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση για τον θάνατο κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές, καταφεύγοντας σε ύβρεις και καταδεικνύοντας την κατρακύλα του πολιτικού τους λόγου".

"Παραγνωρίζουν τις ευθύνες και την απραξία τους όταν στις Φυλακές κυριαρχούσε με την ανοχή τους η απαξίωση του ανθρώπου και της αξιοπρέπειάς του. Γι αυτό η κοινωνία, αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει και τους έθεσε στην αντιπολίτευση", καταλήγει ο κ. Νικολάου στη γραπτή δήλωση.
 
ΑΚΕΛ για Ιωνά:  "Ζει σε μια εικονική πραγματικότητα"
 

Νωρίτερα, νέα πυρά εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου με αφορμή τον θάνατο κρατουμένου στις Φυλακές. Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε με σκληρή γλώσσα τα εξής: 

"Δεν αναμέναμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώσει τίποτα διαφορετικό σε απάντηση των επικρίσεων των κομμάτων για το νέο θάνατο στις Κεντρικές Φυλακές. Τέσσερα και πλέον χρόνια στον υπουργικό θώκο ο κ. Νικολάου έχει πείσει για το λαϊκισμο, τον αυταρχισμό και την ευθυνοφοβία του.


Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της πολιτικής του ευθύνης είναι συνεχή και πολλαπλά αλλά ο κ. Νικολάου δηλώνει ικανοποιημένος για τα έργα του. Είναι σαφές ότι ο Υπουργός ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Η κοινωνία όμως τον φτύνει και αυτός ανοίγει ομπρέλα γιατί νομίζει ότι βρέχει.

Οι πολίτες πλέον δεν έχουν τίποτα να αναμένουν από τους κυβερνώντες. Ευτυχώς αυτοί φεύγουν τον επόμενο Φεβράρη, μαζί τους και ο Ιωνάς Νικολάου" καταλήγει η γραπτή δήλωση.

Σημειώνεται ότι για το θάνατο του 37χρονου ενημερώθηκε η πρεσβεία της χώρας του και καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό δικών του προσώπων αφού μέχρι στιγμής παραμένει στα αζήτητα του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας