Μη παραδοχή από τα τρια μέλη του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Κρήτου Τέρρας

Τρία μέλη του πρώην κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε σχέση με καταγγελίες που αφορούν διάφορα αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δήλωσαν αθώοι.  
 
Πρόκειται για τον  πρώην πρόεδρο της κοινοτικής Αρχής της Κρήτου Τέρρα ηλικίας 50 ετών, τον πρώην αντιπρόεδρο ηλικίας 60 ετών και ένα πρώην μέλος του κοινοτικού συμβουλίου ηλικίας 65 ετών.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και ακολούθως απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 9 Μαρτίου του 2018.
 
Η υπόθεση που καταχωρήθηκε  από το ΤΑΕ Πάφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες που προέκυψαν μετά από διερεύνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και στη συνέχεια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2007- 2011 από μέλη του προηγούμενου κοινοτικού συμβουλίου. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται 408 κατηγορίες και αφορούν διάφορα αδικήματα και παρατυπίες που σημειώθηκαν την πιο πάνω περίοδο, μεταξύ των οποίων  συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό , νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα μείζονος σημασίας.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, έγιναν πράξεις και παραλείψεις από τα τρία πρώην μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, τα οποία όπως φαίνεται έπαιρναν αποφάσεις χωρίς να καταγράφονται στα πρακτικά και δεν κοινοποιούσαν τις εν λόγω αποφάσεις στο Γραφείο της Επάρχου για επικύρωση.

Δειτε Επισης

Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή