Υπάρχει θυμός γιατί αυτοί που έπρεπε να τιμωρηθούν δεν έχουν τιμωρηθει

Αποστολή από συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της “Ηλιος” θα βρίσκονται την ερχόμενη Κυριακή, μαζί με Ελλαδίτες συγγενείς θυμάτων, στο Γραμματικό, στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, για το ετήσιο μνημόσυνο των αδικοχαμένων συγγενών τους. Την Κυριακή επίσης θα τελεστούν από κάθε οικογένεια και τα μνημόσυνα των θυμάτων στις εκκλησίες της Κύπρου.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων Νικόλας Γιασουμή είπε ότι ο πόνος από την απώλεια εξακολουθεί να είναι ο ίδιος όπως την πρώτη μέρα της συντριβής του αεροπλάνου. "Πέραν της θλίψης που υπάρχει σε όλους τους συγγενείς, υπάρχει και ο θυμός διότι αυτοί που έπρεπε να τιμωρηθούν δεν έχουν τιμωρηθεί", σημείωσε.
 
Οσον αφορά τα ορφανά που έχει αφήσει πίσω της η συντριβή του αεροπλάνου, ο κ. Γιασουμή ανέφερε ότι "αρκετά έχουν πάρει το δρόμο τους, κάποια άλλα είναι στη διαδικασία της ενηλικίωσης.
 
Σήμερα υπάρχουν εννέα ανήλικα. Είναι με τους παππούδες, συγγενείς, φίλους - καταλαβαίνετε ότι δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες, έχουν μάθει να ζουν με το πρόβλημά τους".
 
Σημείωσε ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από ενέργειες της πρώτης κυρίας Άντρης Αναστασιάδη έχουν δοθεί υποτροφίες στα ανήλικα ορφανά για όλο το φάσμα των σπουδών τους.
 
Ο κ. Γιασουμή ανέφερε ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή οικονομικής βοήθειας συνολικού ύψους, περίπου 3 εκ. ευρώ, σε συνολικά 32 πρόσωπα (τα 9 εκ. των οποίων είναι ανήλικα), συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας "Ήλιος".
 
Η απόφαση, επεσήμανε, λήφθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ανθρωπιστικών Ζητημάτων και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις που αντιμετώπιζε αριθμός συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας “Helios Airways Ltd”, οι οποίοι υπέστησαν οικονομικές απώλειες μετά την απόφαση του Eurogroup το Μάρτιο του 2013.
 
Το πρωινό της 14ης Αυγούστου 2005, το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ήλιος εκτελούσε την πτήση 522 από τη Λάρνακα για την Πράγα. Είχε αναχωρήσει στις 9 και 10 το πρωί από το αεροδρόμιο Λάρνακας και θα πραγματοποιούσε ενδιάμεσο σταθμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.  
 
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 115 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και εξαμελές πλήρωμα. Οι 103 επιβάτες ήταν Κύπριοι υπήκοοι και 12 Ελλαδίτες. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Γραμματικό, και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields