Με κλεμμένο Lexus Ρωσίδας η ληστεία των 40 χιλιάδων στη Λεμεσό

Παρά τον αυθόρμητο, ακόμη και απλοϊκό τρόπο, που φαίνεται να έδρασε, άκρως επαγγελματικός ήταν τελικά ο τρόπος που κινήθηκε ο δράστης που απέσπασε τσαντάκι, το οποίο περιείχε 40 χιλιάδες ευρώ, από σταθμευμένο και ξεκλείδωτο αυτοκίνητο.
 
Άκαρπες μέχρι τώρα είναι και οι έρευνες από την Αστυνομία σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης του δράστη και τυχόν συνεργών του που χθες το πρωί «χτύπησαν» στην περιοχή της Αμαθούντας.
 
Η κλοπή διαπράχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όταν ο 47χρονος επιχειρηματίας κατέβηκε στο περίπτερο για να αφήσει εφημερίδες σε συγγενικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την επιχείρηση, αφήνοντας το αυτοκίνητο ξεκινημένο και αφύλακτο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του δράστη, που θεωρείται βέβαιο ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος του, που λόγω της εργασίας του, μεταφέρει σε καθημερινή βάση πολλά χρήματα.
 
Μετά την κλοπή, από τις αστυνομικές έρευνες στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η κλοπή, κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στην Αστυνομία, ενώ σε άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφεται και δεύτερο ύποπτο όχημα, γεγονός που ενισχύει το σενάριο ο κλέφτης να είχε και συνεργό.
 
Στο μεταξύ, μία ώρα πριν από την καταγγελία που αφορούσε την κλοπή της τσάντας από το αυτοκίνητο, στο ΤΑΕ Λεμεσού είχε γίνει μία ακόμη καταγγελία που αφορούσε διάρρηξη οικίας γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ανέφερε ότι από την οικία της στη Γερμασόγεια κλάπηκε το αυτοκίνητο της, μάρκας Lexus. Αυτό είναι το όχημα που εντοπίστηκε το μεσημέρι βόρεια του ξενοδοχείου Navaria στη Λεμεσό.
 
Στις επιστημονικές εξετάσεις των δειγμάτων από το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλοπή, επενδύουν πλέον τις ελπίδες τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, για εντοπισμό των δραστών.
 
Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια κι έγιναν δακτυλοσκοπικές  εξετάσεις στο όχημα από την Αστυνομία, πριν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και σήμερα, ενώ να πούμε ότι οι 40 χιλιάδες που κλάπηκαν δεν καλύπτονται από ασφάλεια.
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη