Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Αρχηγού Αστυνομίας στην Ελλάδα, όπου παρευρέθη στην υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης μεταξύ των Αστυνομικών Ακαδημιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας – Κύπρου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ι. Νικολάου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα.

Βασική επιδίωξη του κ. Χρυσοστόμου είναι η διεύρυνση της υφιστάμενης συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση της Αστυνομίας Κύπρου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της αστυνόμευσης. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια συναντήσεων, τις οποίες ο Αρχηγός Αστυνομίας πραγματοποίησε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθώντας τη συνεργασία με βρετανικούς οργανισμούς επιβολής του νόμου και προστασίας του πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί αποφάσισαν να ορίσουν σημεία επαφής για την ανάπτυξη της μέγιστης δυνατής συνεργασίας, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι οι προκλήσεις στον τομέα της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι διαρκείς και το περιβάλλον άκρως απαιτητικό.

Σε σχέση με την υπογραφή των δύο Πρωτοκόλλων Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο νευραλγικός αυτός τομέας στο εξής θεσμοθετείται και θα διενεργείται σε πιο οργανωμένη, συστηματική και διευρυμένη βάση.

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε τους άρρηκτους και ακατάλυτους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, καθώς και τη διαχρονική και πολύτιμη για την Κύπρο συνεργασία με την Ελλάδα στον ζωτικό τομέα της αστυνόμευσης, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

 

Δειτε Επισης

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»