Η ιστορία του κατάδικου – «άριστου μαθητή» των φυλακών και η έκκληση του

Το βραβείο του άριστου μαθητή των Κεντρικών φυλακών, απονεμήθηκε στον 40χρονο πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος το παρέλαβε με δάκρια στα μάτια.
 
Ένας κατάδικος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας και ένας άνθρωπος ο οποίος «χτύπησε», πήρε το μάθημα του και είναι έτοιμος να παλέψει και να προσφέρει στα παιδιά του.
 
Ο 40χρονος πατέρας, σε μια στιγμή απόγνωσης και ανάγκης, παρασύρθηκε στην ιδέα του «εύκολου χρήματος» και τον εκμεταλλεύτηκαν οι έμποροι ναρκωτικών (δεν ήταν χρήστης). Έτσι μετατράπηκε σε βαποράκι για λίγα χρήματα τα οποία θα του έδιναν «ανάσα» προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές του ανάγκες αφού βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση.
 
Πριν τη σύλληψη του διέμενε σε τροχόσπιτο και πάλευε καθημερινά για να προσφέρει στα παιδιά του. Που για αυτά τα παιδιά, «μετανιώνει τα πάντα», όπως ο ίδιος μας ανέφερε.
 
Οι Κεντρικές φυλακές, αναμφίβολα τον άλλαξαν ως άνθρωπο. Ο εγκλεισμός και η στέρηση των παιδιών του ήταν η αφορμή για να καταλάβει το λάθος του το οποίο όπως μας είπε, δεν θα το έκανε ξανά προκειμένου να μην επιστρέψει πίσω.  Και ο λόγος, γιατί έγκλειστος στις φυλακές κατάλαβε τη σημασία των απλών πραγμάτων της ζωή.  
 
«Μου έχουν λείψει τα πιο απλά πράγματα. Ένα τραπέζι με φίλους, να πάρεις το αυτοκίνητο με την οικογένεια σου και να πας ένα περίπατο, να πάρεις ένα τηλέφωνο τους φίλους σου και να βρεθείς οπουδήποτε, να πας στη θάλασσα, στο βουνό να πιεις μια μπύρα… Η φυλακή σου αλλάζει το τρόπο σκέψης σου, πως βλέπω τα πράγματα. Δεν τα βλέπεις τόσο έντονα στον έξω κόσμο» είναι μερικά από τα λόγια του.
 
Ο 40χρονος πατέρας με τη βοήθεια των λειτουργών των Κεντρικών φυλακών κατάφερε να σωφρονιστεί και με την ιστορία του να στείλει διάφορα μηνύματα.
 
«Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να λέει ότι δεν αντέχει άλλο. Έμαθα να κάνω υπομονή μέσα στις φυλακές, να παλεύω για εκείνο που θέλω ενώ πριν δεν το πάλευα, και με τη βοήθεια των ανθρώπων που είναι εδώ, πιστεύω κατάφερα πολλά πράγματα. Αν θέλεις να σωφρονιστείς υπάρχει σωφρονισμός. Με τα προγράμματα που παρέχουν και με τον τρόπο που σε  αντιμετωπίζουν, αν θες να σωφρονιστείς μπορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
 
Και έτσι ήρθε η ώρα… Ο 40χρονος σε λίγες ημέρες εισέρχεται στο Κέντρο Καθοδήγησης Εξωιδρυματικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης Κρατουμένων, όπου θα πρέπει να εργάζεται και να επιστρέφει πίσω στις φυλακές μέχρι την απελευθέρωση του σε λίγους μήνες.
Προσευχή του, είναι όπως καταφέρει να βρει μια δουλειά για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στα παιδιά, πράγμα για το οποίο ήδη γίνονται προσπάθειες.
 
«Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να κερδίσω χρόνο με τα μωρά μου. Σίγουρα για αυτά τα μωρά, θα μπορούσα να κάνω τα πάντα. Και σίγουρα όσα πέρασαν αυτά τα μωρά από το λάθος μου, σίγουρα μετάνιωσα… Και μετανιώνω που έρχονται μέσα να με δουν και περνούν όλη αυτή τη διαδικασία. Για τα μωρά σου μετανιώνεις τα λάθη του», ανέφερε ο 40χρονος πατέρας.  
 
Έκκληση του ιδίου είναι όποιος έχει την διάθεση και την δυνατότητα, να συμβάλει όπως μπορεί στην προσπάθεια του για εξεύρεση εργασίας.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας