Ο χασάπης που έσφαξε την ερωμένη του σε βενζινάδικο στη Λευκωσία – Ένα έγκλημα φρίκης

Άλλο ένα αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την Κύπρο διαπράχθηκε το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 1984, σε πρατήριο βενζίνης στην λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία.   
 
Θύμα μια νεαρή 25 ετών, η οποία κατακρεουργήθηκε από 49χρονο, χασάπης στο επάγγελμα, με τον οποίο διατηρούσε παράνομο δεσμό αφού ο δολοφόνος ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.
 
Η 25χρονη, επίσης μητέρα μιας ανήλικης, είχε αναφέρει επανειλημμένα στον 49χρονο ότι θέλει να διακόψουν τη σχέση τους γιατί «δεν τον άντεχε άλλο», με τον ίδιο όμως να αρνείται να το δεχτεί και να της δίνει υποσχέσεις ότι θα αλλάξει, θα είναι πιο καλός και ευγενικός μαζί της. Ωστόσο η ίδια επέμενε στο ότι θέλει να χωρίσουν, με τον 49χρονο σε αρκετές περιπτώσεις να γίνεται βίαιος και να την απειλεί ότι θα την σκοτώσει αφού είχα πάθει ψύχωση μαζί της και δεν δεχόταν την απόρριψη.
Το βράδυ της δολοφονίας – Προμελετημένο έγκλημα
 
Ο 49χρονος όμως επέμενε να πιέζει την 25χρονη Άντρη για να είναι ξανά μαζί. Το βράδυ της δολοφονίας την είχε πείσει να βγουν έξω με άλλους δυο φίλους τους. Έτσι και έγινε και μετά το τέλος της διασκέδασης τους, της είπε ότι ο ίδιος θα την μεταφέρει στην οικία της.
 
Ωστόσο το έγκλημα φαίνεται να το είχε προμελετήσει ο 49χρονος σε περίπτωση που και πάλι η νεαρή επιμένει στην απόφαση της για να χωρίσουν.
 
Ήταν γύρω στις 2 -3 τα ξημερώματα. Ο 49χρονος μετέφερε την 25χρονη σε ένα απομονωμένο πρατήριο βενζίνης στη Λεωφόρο Σεβέρη ούτως ώστε να απομακρύνει τον κίνδυνο να ακούσει κάποιος τις φωνές της. Και έτσι έγινε αφού η Λεωφόρος το πρωί έσφυζε από ζωή αφού περιτριγυριζόταν και από κυβερνητικά κτήρια ενώ το βράδυ σπάνια έβλεπες περαστικό.  
Μετά τη συζήτηση που είχαν οι δυο, και αφού η Άντρη του είπε ότι δεν θα είναι ξανά μαζί, ο 49χρονος χασάπης άρπαξε ένα μαχαίρι από το όχημα του.
 
Τότε η 25χρονη κατάλαβε τις προθέσεις του και αφού έβγαλε τα τακούνια της άρχισε να τρέχει κρατώντας δυο πακέτα τσιγάρα στα οποία υπήρχαν μέσα 100 λίρες ενώ φώναζε μάταια για βοήθεια.  
 
Ωστόσο στα 15-20 μέτρα ο φονιάς  άρπαξε την 25χρονη από το λαιμό και την έσυρε πίσω και ανάμεσα σε δυο αντλίες της βενζίνης και στη συνέχεια την έσφαξε.
 
Κάπνισε δυο κούτες τσιγάρα πάνω από το πτώμα
 
Μετά το στυγερό έγκλημα, ο 49χρονος παρέμεινε στη σκηνή και πάνω από το πτώμα της πρώην ερωμένης του. Αφού κάπνισε 2 πακέτα τσιγάρα, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο, τράπηκε σε φυγή ενώ το άψυχο σώμα της 25χρονης βρέθηκε σε λίμνη αίματος στις 5 και 30 το πρωί, 3-4 ώρες μετά το φονικό, από υπάλληλο του βενζινάδικου. Ο νεαρή Άντρη κρατούσε στο ένα κλειστό χέρι της μερικές τρίχες.
Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η Άντρη δεν έφερε λιγότερες από 8 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος της, εκ των οποίων οι 3 στο λαιμό, πράγμα το οποίο έδειξε την «αμείλικτη πρόθεση του» να σκοτώσει την 25χρονη.  Επίσης δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε πάλη μεταξύ τους καθώς ο 49χρονος ήταν «ισχυρής διάπλασης» ενώ η νεαρή είχε ύψους περίπου 1.60 και ήταν άοπλη, γεγονότα τα οποία δεν την έδωσαν το περιθώριο να αντιδράσει στη «φρενίτιδα» του 49χρονου.
 
Ισόβια και προεδρική χάρη
 
Ο 49χρονος συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου την επόμενη ημέρα. Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι είχε εξέλθει από το δικαστήριο χαμογελώντας και τους φωτογράφους να τον αποθανατίζουν.
Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του 49χρονου ούτως ώστε να εντοπιζόταν το φονικό όπλο αλλά κα τα ματωμένα ρούχα του που θα «κλείδωναν» την καταδίκη του.
 
Ο 25χρονη άφησε πίσω της μια κόρη 10 ετών η οποία ρωτούσε συνέχεια για τη μητέρα της ενώ διάβαζε τις εφημερίδες και έκλαιγε.
 
«Κάθε μέρα τηλεφωνούσα της μανούλας μου, που με αγαπούσε τόσο πολύ και δεν μου χαλούσε χατίρι. Με έπαιρνε στη θάλασσα και το ζαχαροπλαστείο. Τώρα….»
 
Μετά από ατράνταχτα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του 49χρονου το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και αφού εξέτισε ποινή 10 ετών του δόθηκε προεδρική χάρη και αποφυλακίστηκε. Πράγμα το οποίο συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε αντιδράσεις αφού επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης, που η νομοθεσία δεν προνοεί προεδρικές χάρες. 
*Τα γεγονότα γράφονται με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων
 
Διαβάστε επίσης:
 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου