Εκστρατεία στη σκηνή του τριπλού θανατηφόρου της Λεμεσού – Τραγικός απολογισμός (pics)

Σχεδόν τα μισά θανατηφόρα τροχαία του 2017 στην Κύπρο έχουν σημειωθεί στη Λεμεσό, γεγονός που ανησυχεί, ανέφερε απόψε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Φίλιππος Παπαηλία, με αφορμή τροχονομικούς ελέγχους που γίνονται από το απόγευμα στη Λεμεσό.
 
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στα φώτα τροχαίας όπου σημειώθηκε το τριπλό θανατηφόρο τροχαίο της 27ης Μαΐου, στα Πολεμίδια, ο κ.Παπαηλία ανέφερε πως για το 2017 η Λεμεσός μετρά 11 νεκρούς από τροχαία, ενώ παγκύπρια οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 23, σε σύγκριση με 24 την ίδια περσινή περίοδο.

"Σήμερα ο ειδικός ουλαμός μοτοσικλετιστών ήρθε στη Λεμεσό, μια Επαρχία η οποία μας ανησυχεί γιατί τελευταία υπάρχει μια αυξητική τάση προς τις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις", είπε και πρόσθεσε πως "ο ειδικός ουλαμός μοτοσικλετιστών έχει κάνει ελέγχους, τόσο στον παραλιακό δρόμο όσο και σε διάφορες κύριες οδικές αρτηρίες αλλά και σε μελανά σημεία όπου είχαμε θανατηφόρες και σοβαρές οδικές συγκρούσεις".
 
Ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου έκανε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους μοτοσικλετιστές, που ως ευάλωτοι χρήστες του δρόμου "οφείλουν να  φέρουν τα προστατευτικά τους κράνη, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και εκεί όπου υπάρχουν φώτα τροχαίας να είναι περισσότερο προσεκτικοί".
 
Την ίδια ώρα, συνέχισε, προσεκτική πρέπει να είναι και η άλλη ευάλωτη ομάδα χρηστών του δρόμου, οι πεζοί, υποδεικνύοντας πως παρατηρείται αυξημένος αριθμός θανατηφόρων τροχαίων με θύματα πεζούς, ιδιαίτερα στη Λεμεσό.
 
"Να διασταυρώνουν εκεί όπου υπάρχουν διαβάσεις πεζών και εκεί που δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, υπάρχει αυξημένη τροχαία κίνηση", συμπλήρωσε.
 
Οι εκστρατείες αυτές θα συνεχιστούν παγκύπρια, είπε ο Φίλιππος Παπαηλία και τόνισε πως "στόχος της αστυνομίας είναι να μειώσουμε τους νεκρούς, να μειώσουμε τον ανθρώπινο πόνο, που δυστυχώς σήμερα ταλανίζει την κοινωνία μας".
 
Οι έλεγχοι του ειδικού ουλαμού μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Αρχηγείου, στη Λεμεσό, άρχισαν στις 16:00 και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τα μεσάνυχτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό