Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για εκπαίδευση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Δύο Πρωτόκολλα Συνεργασίας που αφορούν τη συνεργασία των Αστυνομικών Ακαδημιών και των Πυροσβεστικών Σωμάτων Κύπρου κι Ελλάδας σε θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των μελών τους, υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
 
Μιλώντας μετά την τελετή, ο κ. Νικολάου είπε ότι με την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων «θεσμοθετείται η συνεργασία στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρουμε στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας».
 
«Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση που αισθάνομαι από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και των ελληνικών Αρχών στο αίτημά μου για συνομολόγηση των εγγράφων αυτών. Εκφράζω, επίσης, τις ευχαριστίες της κυπριακής Κυβέρνησης προς την ελληνική Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη στενότατη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «από σήμερα αναβαθμίζεται η συνεργασία μας σε τομείς όπως είναι οι απαιτήσεις σύγχρονης διοίκησης σωμάτων ασφαλείας και εμπλουτίζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και διά βίου μάθησης των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας».
 
«Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα ενισχύσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις του προσωπικού, και θα συντείνουν στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφάλειας. Μέσα από θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές, θα διευρύνονται οι εμπειρίες των μελών από την αλληλεπίδραση με συναδέλφους από την Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Νικολάου.
 
Είπε, επίσης, ότι «οι Πυροσβέστες μας, μέσω των προγραμμάτων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Ελληνικού Σώματος, θα τυγχάνουν εκπαίδευσης αντιμετώπισης κρίσεων, κατάσβεσης πυρκαγιών σε ευαίσθητες υποδομές που απαιτούν ειδικό χειρισμό, και θα υποβοηθούνται στον τομέα έρευνας και μελέτης σε θέματα διοίκησης και επιτελικού σχεδιασμού».
 
«Η ευκαιρία επιμόρφωσης θα προσφέρεται σε ικανά στελέχη ώστε στη συνέχεια να ανατροφοδοτούν τις γνώσεις στα υπόλοιπα στελέχη, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας», είπε.
 
Ευχαριστώντας την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα φιλοξενήσει, κατά τη διάρκεια των προσεχών προγραμμάτων εκπαίδευσης, μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι το όφελος από τη συμμετοχή μελών των σωμάτων ασφαλείας της Κύπρου θα είναι μεγάλο λόγω της γνώσης και των εμπειριών που θα αποκτούν μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με Έλληνες συναδέλφους τους.
 
Τα προγράμματα θα καθορίζονται κάθε χρόνο εκ των προτέρων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»