Δεύτερη ομαδική παράκληση για τη μικρή Μαρίε που ακόμα περιμένει...

Θερμή παράκληση απευθύνει η οικογένεια της μικρής Μαρίε Ελένη προς όλους, να προσέλθουν αύριο 26 Ιουλίου στις 18:00, να προσευχηθούν μαζί για την ασφαλή επιστροφή του 4χρονου κοριτσιού στη μαμά της.

Η παράκληση θα γίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή του ΓΣΠ. "Ας ενώσουμε τις προσευχές μας όλοι μαζί. Η δύναμη της ομαδικής προσευχης είναι τεράστια".

Σενάρια, δεδομένα και πολλά αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Μαρίε Ελένη το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου, έξω από το νηπιαγωγείο όπου φοιτούσε στη Λευκωσία, μέσα από τα χέρια της μητέρας της από δυο κουκουλοφόρους.

Τρεις μήνες μετά, αν και αραίωσαν οι πληροφορίες που διοχετεύονται για τις εξελίξεις στην υπόθεση, και ενδεχομένως να μην υπάρχει κάτι ουσιαστικό παρά τις γνωστές ατάκες «είμαστε σε καλό δρόμο», «υπάρχουν στοιχεία και διερευνώνται»,  νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που έκαναν λόγο ότι η 4χρονη βρέθηκε στην Αττάλεια και ο πατέρας της είναι υπό παρακολούθηση, έδωσαν ελπίδες στην οικογένειας της μικρής Μαρίε.

 

Ωστόσο τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ενώ η οικογένεια της 4χρονης μέσω του δικηγόρου της υποστήριξε πως πρόκειται για αναληθή δημοσιεύματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας και Κυβέρνηση που επιβεβαίωναν τις σχετικές πληροφορίες. 

Ελπίδες βέβαια δημιουργήθηκαν και πριν από λίγο καιρό, όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του ανέφερε για άλλη μια φορά πως οι αρχές ερευνούν κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν και εργάζονται επισταμένα με προτεραιότητα στη συγκεκριμένη υπόθεση.  Δηλώσεις οι οποίες ξανά- ειπώθηκαν  λίγο μετά την απαγωγή της Μαρίε, ωστόσο πέρασαν 3 μήνες και ακόμη η μικρή παραμένει μακριά από την μητέρα της.

 

Σενάρια και δεδομένα

Θεωρείται βέβαιο πλέον πως πίσω από το σχεδιασμό της απαγωγής βρίσκεται ο πατέρας της Leif Torkel Grimsrud, ο οποίος πιστεύει πως με την απαγωγή του παιδιού του «αποκατάστησε την τάξη» αφού όπως δήλωσε θεωρεί πως το παιδί απήχθη  από την μητέρα όταν έφυγαν από τη Νορβηγία. Σε δηλώσεις του σε νορβηγικά μέσα σημείωνε πως το κοριτσάκι θα έχει ένα καλύτερο μέλλον μαζί του στη Νορβηγία παρά με την μητέρα της στην Κύπρο, αδιαφορώντας στην ουσία για την ψυχολογία της 4χρονη που μεγαλώνει μακριά από τη μητέρα της.
 
Επιπρόσθετα, θεωρείται δεδομένο πως ο δράστης πατέρας είχε συνεργούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απαγωγή. Η αστυνομία προχώρησε άμεσα σε συλλήψεις ενώ παρουσίαζε στοιχεία που «κλείδωναν» στην εμπλοκή των υπόπτων. Ωστόσο όλοι ελεύθεροι και η μικρή ακόμη άφαντη ενώ καμία καταχώρηση υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου και εννοείται «οι έρευνες συνεχίζονται».

Συνολικά φόρεσε χειροπέδες σε επτά συνολικά πρόσωπα για μερικά από τα οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για τη συμμετοχή τους. Για παράδειγμα, ο οδηγός ταξί από τη Λεμεσό παραδέχτηκε πως μετέφερε τον Νορβηγό απαγωγέα και τη μικρή Μαριέ, από την Ακρόπολη στο Τσέρι. Ακόμα μετά τις εξετάσεις DNA που έγιναν στα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα εντοπίστηκε γενετικό υλικό της Ολλανδής που φαίνεται να είχε ρόλο κλειδί στην υπόθεση. Τέλος ο ρόλος του Παφίτη υπόπτου επίσης επιβεβαιώθηκε αφού μεταξύ άλλων, κάμερες ασφαλείας σε καφετέρια της Λευκωσίας, τον δείχνουν λίγες μέρες πριν την απαγωγή να πίνει καφέ με τον πατέρα της μικρής Μαρίε.

Αν και μετά την απελευθέρωση τους, η αστυνομία άφησε να διαρρεύσει ότι οι ύποπτοι αφέθησαν ελεύθεροι προκειμένου να παρακολουθούνται με σκοπό να τους «τσακώσουν» σε περίπτωση που είχαν επαφή με τον Νορβηγό πατέρα. Ωστόσο, «άνθρακας ο θησαυρός» και «οι έρευνες συνεχίζονται».

Με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται ενώπιον των αρχών η τελευταία επιβεβαιωμένη γνωστή θέση του ήταν στο Τσέρι το μεσημέρι της απαγωγής. Για το που κατευθύνθηκε το αυτοκίνητο μετά το Τσέρι υπάρχουν σενάρια τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν. Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες μέρες μετά την απαγωγή το επικρατέστερο σενάριο ήταν πως ο απαγωγέας μαζί με την Μαρίε πέρασαν στα κατεχόμενα μέσα από παράνομο σημείο στην Πράσινη Γραμμή έξω από την Κατωκοπία. Τις επόμενες μέρες ακούστηκαν διάφορα σενάρια πως ο πατέρας κρυβόταν σε χωριό της Ελεύθερης Κύπρου. Τελευταίο σενάριο ήταν αυτό που δημοσιεύθηκε στον τύπο σύμφωνα με το οποίο βρισκόταν σε μαρίνα και κρυβόταν σε σκάφος στην Αττάλεια.

Πάντως ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε σε Νορβηγικό μέσο υποστήριξε πως βρίσκεται εκτός Κύπρου και στόχος του είναι σύντομα να επιστρέψει στη γενέτειρα του όπου θα μεγαλώσει το παιδί του. Κάτι τέτοιο όμως θεωρείται άπιαστο όνειρο αφού είτε το θέλει, είτε όχι η Μαρίε επιβάλλεται να επιστρέψει στην Κύπρο και τη μητέρα της.

 

Πάντα ένα βήμα μπροστά

Οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνάνε και στην περίπτωση της Μαρίε ο χρόνος είναι πολύτιμος αφού κάθε μέρα είναι πιο ορατό το ενδεχόμενο να χαθούν τα ίχνη του απαγωγέα.  Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι τα πρώτα 24ωρα για την εξιχνίαση μιας υπόθεσης είναι κρίσιμα, αφού μετά το κουβάρι περιπλέκεται όλο και περισσότερο και ο δράστης ενός εγκλήματος δεν περιμένει στον καναπέ για να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ούκ ολίγες φορές ο πατέρας απαγωγέας βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από τις αρχές. Όπως αποδείχθηκε είχε εκπονήσει ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο που του βγήκε στο έπακρο και κατάφερε να ξεγελάσει και να κοροϊδέψει τις αρχές.
Καταφέρνει για μήνες τώρα να διαφεύγει της σύλληψης, να «παίζει» με την αστυνομία η οποία φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για άλλη μια φορά…

Η διαφυγή του Νορβηγού πατέρα στα κατεχόμενα δεν ήταν δύσκολη αφού υπάρχουν τα «μαύρα σημεία» και ως εκ τούτου η σύλληψη του, εάν θέλουμε να δώσουμε ελαφρυντικά στις αρχές, ήταν δύσκολη.
Ωστόσο αυτό που «έκαψε» τις αρχές, ήταν οι δηλώσεις που ενδεχομένως να προέβαιναν για επικοινωνιακούς σκοπούς και με τις οποίες έδιναν ελπίδες ότι ήταν θέμα ημερών να βρεθεί η μικρή Μαρίε. Ωστόσο, 3 μήνες μετά, άφαντη η 4χρονη και «οι έρευνες συνεχίζονται»…

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές