Έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας φορτωμένοι με ρωσικά τσιγάρα

Σε κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων. Σε μία περίπτωση φαίνεται ότι πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης τσιγάρων από τη Ρωσία στη Κύπρο και η ποσότητα που κατασχέθηκε προοριζόταν για άλλο πρόσωπο ρωσικής καταγωγής που μένει στο νησί.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρεται ότι χθες το απόγευμα κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης για Λονδίνο εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας στις αποσκευές επιβάτη αγγλικής καταγωγής, 16 κιλά και 450 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας Golden Virginia.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ποσότητα δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στα αγγλικά, ένδειξη πως αυτή είναι αφορολόγητη, με προέλευση τις μη ελεγχόμενες από τη Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Ο επιβάτης συνελήφθηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα των καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 3,434.00, κατασχέθηκε. 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4,800.

Επίσης το βράδυ της ίδιας μέρας κατά τον έλεγχο των επιβατών πτήσης που αφίχθηκε από τη Μόσχα, εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές ζεύγους επιβατών ρωσικής καταγωγής, 50 κούτες των 200 τεμαχίων αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων μάρκας L & M, τις οποίες παρέλειψαν να δηλώσουν.

Η δασμοφορολογική επιβάρυνση των τσιγάρων ανέρχεται στα € 1,750.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες φαίνεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης τσιγάρων από τη Ρωσία στη Κύπρο και η συγκεκριμένη ποσότητα προοριζόταν για άλλο πρόσωπο ρωσικής καταγωγής που μένει στη Κύπρο.

Εγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 2,000 το οποίο και κατεβλήθηκε.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα