ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Κίτας κατέγραφε ένστολους να κοιμούνται αντί να τον φρουρούν – Τα κατορθώματα του στο youtube

Ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας είναι ένας από τους γνωστούς κατάδικους που απασχόλησαν επανειλημμένα τις αρχές αλλά και τα ΜΜΕ, αφού για χρόνια κατάφερνε το όνομα του να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.
 
Ο γνωστός Αλ Καπόνε, καταδικάστηκε το 1994 μαζί με τον Μιχάλη Ιακωβίδη (οδηγός ταξί), σε ισόβια για τους φόνους της 28χρονης Κριστίν Κωνσταντινίδου, οικιακής βοηθού, και της 21χρονης Οξάνα Λίσνα, καλλιτέχνιδας.
 
Η Κριστίν Κωνσταντινίδου θάφτηκε στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη, ενώ η Οξάνα Λίσνα ρίχθηκε σε ξεροπήγαδο στα Λειβάδια. Χρειάστηκε η επιστράτευση δέκα εκσκαφέων για να εντοπιστεί η σορός της Κριστίν που ήταν κρυμμένη κάτω από τόνους σκουπιδιών. Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν σε πλήρη αποσύνθεση.
 
Πριν από τους δύο φόνους, ο Κίτας, γνωστός ως «Αλ Καπόνε», είχε απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και άλλα αδικήματα.
 
Ο Κίτας απόδρασε δύο φορές. Μια το 1993, όταν είχε συλληφθεί στην Αθηένου για κλοπή κοσμηματοπωλείου και είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να περάσουν από το σπίτι του, λέγοντας πως ήθελε να αλλάξει ρούχα.
 
Εκεί ο Αλ Καπόνε έπιασε στον ύπνο τους αστυνομικούς που τον ανέμεναν στην είσοδο της οικίας και τους ξέφυγε από την πίσω πόρτα.
 
Η δεύτερη απόδραση και οι αποκαλύψεις  
 
Η δεύτερη απόδρασή του Κίτα έγινε το 2008, από το παράθυρο του Απολλώνειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, χρησιμοποιώντας σκάλα που του έφεραν άλλα πρόσωπα ενώ στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο που τον ανέμενε στην περιοχή. Η απόδρασή του δεν έγινε αμέσως αντιληπτή ενώ όταν θεάθηκε στο Κέντρο της Λευκωσίας ακολούθησε άγρια καταδίωξη και πιστολίδι. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει των αστυνομικών και συνελήφθη περίπου ένα μήνα αργότερα.  
 
Η απόδραση του Κίτα έφερε τα πάνω κάτω και οι τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης και Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ενώ είχαν συλληφθεί δύο στελέχη της αστυνομίας που υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αβραάμ Χαραλάμπους και ο λοχίας Γιάννος Γιαννακού. Τέθηκαν επίσης σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών και πέντε δεσμοφύλακες.
 
Ο Κίτας για έξι μήνες βρισκόταν σε σουίτα του ιδιωτικού νοσοκομείου «Απολλώνειο» για δήθεν ιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ενώ προηγουμένως αιτήθηκε όπως μεταβεί στην Αθήνα, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Από το νοσοκομείο ο Κίτας ανέπτυξε διάφορες παράνομες δραστηριότητες με τις «πλάτες» στελεχών της αστυνομίας. Λαθρεμπόριο ναρκωτικών, παράνομο τζόγο, γαρίδες jumbo, αποδράσεις και… σεξ.
 
Ο Αλ Καπόνε αφού ξυπνούσε γύρω στις 7 και 30 το πρωί, έπαιρνε το πρωινό του στο κρεβάτι ενώ του έπαιρναν και διάβαζε όλες τις αθλητικές εφημερίδες, για να αποφασίσει τι στοίχημα θα παίξει, είτε ποδοσφαιρικό είτε στον ιππόδρομο.
 
Είχε συνεργασία με διάφορα πρακτορεία ενώ ανενόχλητος έπαιρνε τηλέφωνο και έπαιζαν τα στοιχήματα του, ενώ τα κέρδη του, του τα έφερναν πολλές φορές στο δωμάτιό – κελί του.
 
Επίσης στο δωμάτιό του, ο ισοβίτης είχε συνδρομητική τηλεόραση και έτσι μπορούσε να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς και ιπποδρομιακούς αγώνες που όταν έβλεπε γινόταν χαμός στο δωμάτιο του.
 
Μάλιστα, όπως μετέδιδαν τότε τα ΜΜΕ, «κάποια νύχτα κέρδισε πάνω από 100.000 ευρώ από μία κούρσα στον ιππόδρομο. Τον ακούγαμε έξω απ το δωμάτιο που φώναζε "άντε μάνα μου, άντε μάνα μου...". Κι όταν κατάφερε το άλογο να κόψει το νήμα, ο Κίτας λιποθύμησε.
 
Τα βίντεο στο youtube
 
Επίσης ο Αλ Καπόνε τα βράδια, όταν ησύχαζαν τα πράγματα στο νοσοκομείο, παράγγελνε φαγητό delivery ενώ ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στις γαρίδες jumbo που παράγγειλε από γνωστή ψαροταβέρνα της Λευκωσίας μαζί με δεσμοφύλακες που τον «φρουρούσαν».
 
Και κατά τα ξημερώματα, όταν έπαιρνε ο ύπνος τους δεσμοφύλακες, ο Κίτας έφευγε για βόλτα στη Λευκωσία.
Προηγουμένως όμως τραβούσε βίντεο τους δεσμοφύλακες που κοιμόντουσαν και κάποια από τα βίντεο τα δημοσίευσε στο youtube ενώ στο κινητό του βρέθηκαν δεκάδες φωτογραφίες. Μάλιστα στις εξόδους του, τον συνόδευαν αστυνομικοί.

Επίσης, στο νοσοκομείο συζούσε με την Κινέζα σύζυγό του η οποία εκείνο το διάστημα έμεινε έγκυος. Ωστόσο, είχε και ερωμένες…
 
Η κλοπή της σορού του Τάσου
 
Ενόσω βρισκόταν στη φυλακή, ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας καταδικάστηκε ξανά από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μαζί με τον αδελφό του Μάμα και τον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ σε φυλάκιση (20 μηνών οι δυο πρώτοι και 18 μηνών ο τρίτος) για την κλοπή των λειψάνων του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2009.
 
Κίνητρο της κλοπής της σορού ήταν να δίνει πληροφορίες για εξιχνίαση της υπόθεσης με σκοπό να τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης που θα τον γλίτωνε από την ισόβια κάθειρξη.
 
Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας, με τη βοήθεια του Σινγκ, ξέθαψε τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, κοντά στην κυπριακή πρωτεύουσα και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα. Τα λείψανα βρέθηκαν έπειτα από περίπου ένα χρόνο.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»