Ένοχος ο θείος για κακοποίηση 10χρονης – Τους κάρφωσε υπάλληλος ταχυφαγείου

Ενοχο και στις 22 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης με θύμα τη δεκάχρονη κόρη πρώτης ξαδέλφης της συζύγου του, έκρινε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον 36χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση. 
 
Λόγω της φύσης της υπόθεσης και της ηλικίας του θύματος, η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφαση του τριμελούς Κακουργιοδικείου με σύνθεση τους δικαστές Ε. Εφραίμ (Πρόεδρος) και Ν. Γερολέμου και Σ. Χριστοδουλίδου-Μέσσιου (μέλη) ήταν ομόφωνη.
 
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο ο 36χρονος διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου του 2015 και Μαΐου του 2016.
 
Η βασική θέση της Υπεράσπισης ήταν πως αυτός έπασχε από «παλινδρόμηση», ήτοι παιδικότητα, και πως οδηγείτο από παθολογικά ερωτικά αισθήματα και ψυχαναγκαστική ζήλια προς την ανήλικη, καθώς επίσης και πως δεν κατείχε θέση εμπιστοσύνης προς την ανήλικη και δεν υπήρξε κατάχρηση αυτής της θέσης, ούτως ώστε να στοιχειοθετείται το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.
 
Προς υποστήριξη αυτής της θέσης, για την Υπεράσπιση κλήθηκε ένας Κλινικός Ψυχολόγος ο οποίος κατέθεσε ότι διαπίστωσε τα πιο πάνω αξιολογώντας τον Κατηγορούμενο τον οποίο και υπέβαλε σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
 
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο επισήμανε πως η μαρτυρία της ανήλικης παρέμεινε αδιαμφισβήτητη και έκρινε πως η ανήλικη ήταν πλήρως αξιόπιστη αναφορικά με τις πράξεις του Κατηγορουμένου έναντι της. Αφού έκρινε πως η ανώμοτη δήλωση του Κατηγορούμενου και τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του προς την Αστυνομία δεν αποτελούσαν πειστικές εξηγήσεις, χωρίς ενδοιασμό κατέληξε πως τα γεγονότα της υπόθεσης έχουν ως τα εξέθεσε η ανήλικη.
 
Για την Κατηγορούσα Αρχή κατέθεσαν δύο εμπειρογνώμονες, ήτοι μια Κλινική Ψυχολόγος η οποία προέβη σε ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης και ένας Ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε τον Κατηγορούμενο. Το Κακουργιοδικείο δέχθηκε τη μαρτυρία των μαρτύρων κατηγορίας ως αντικειμενική, ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, ενώ απέρριψε τη μαρτυρία του μάρτυρα Υπεράσπισης καθότι αυτή στηρίζετο σε ελλιπές πραγματικό υπόβαθρο, ήταν ασαφής και μη επιστημονικά τεκμηριωμένη. Έτσι κατέληξε πως η συμπεριφορά του Κατηγορουμένου προς την ανήλικη εντάσσεται στο προφίλ του παιδόφιλου, ο οποίος προσεγγίζει το θύμα, αποκτά την εμπιστοσύνη του, ικανοποιεί τις ανάγκες του θύματος, το απομονώνει, εκδηλώνει σεξουαλική συμπεριφορά έναντι του θύματος και αποκτά τον έλεγχο του.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, ο Κατηγορούμενος απέκτησε την εμπιστοσύνη της μητέρας και της ανήλικης και έτσι έβλεπε πολύ συχνά την ανήλικη και τη βοηθούσε στα μαθήματά της. Ο Κατηγορούμενος, σε πλήρη μυστικότητα, έκανε πολλά δώρα στην ανήλικη, της έγραφε χειρόγραφες επιστολές, έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο και αντάλλασσαν καθημερινά μηνύματα στα κινητά. Την έπαιρνε βόλτες, στα καταστήματα και στη θάλασσα, μόνοι, χωρίς να γνωρίζει η μητέρα της ανήλικης και η σύζυγος του ότι αυτοί θα ήταν μόνοι, και την οδηγούσε σε κάποια απόμερα σημεία στη Λευκωσία όπου συνήθως προέβαινε στις πράξεις του ενώ επέδειξε κρυφά την ίδια συμπεριφορά και στη θάλασσα, έχοντας ως απώτερο σκοπό του σε κάποιο στάδιο να επιτύχει και ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή μαζί της.
 
Την προτελευταία φορά που συναντήθηκαν και πήγαν σε γνωστό ταχυφαγείο, όπου για πρώτη φορά ο Κατηγορούμενος αγκάλιασε και φίλησε την ανήλικη δημόσια, υπάλληλοι εκεί αντιλήφθηκαν την απρεπή συμπεριφορά του Κατηγορουμένου και προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία και έτσι εξιχνιάστηκε η παρούσα υπόθεση.
 
Το Κακουργιοδικείο, ερμηνεύοντας τις πρόνοιες του σχετικά πρόσφατου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Ν.91(Ι)/14, στον οποίο στηρίζονταν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, κατέληξε πως η υπό εξέταση περίπτωση καλύπτετο πλήρως από το Νόμο και πως αποδείχθηκαν όλα τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.
 
Με βάση την καταδικαστική απόφαση, η υπόθεση ορίστηκε στις 28.7.2017 για αγόρευση για μετριασμό της ποινής και ο Κατηγορούμενος διετάχθη όπως παραμείνει υπό κράτηση.
 
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση που εκδίδει το Κακουργιοδικείο σε διάστημα λίγων μόνο ημερών σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος ανήλικου κοριτσιού.
 
Μόλις την περασμένη Δευτέρα(17/7) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με πλειοψηφική απόφαση του βρήκε ένοχο 70χρονο κατηγορούμενο και στις 40 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης με θύμα την τότε εννιάχρονη εγγονή του. Η υπόθεση ήταν ορισμένη για σήμερα για αγόρευση του δικηγόρου του ενόχου για μετριασμό της ποινής του.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα