Αφυπηρετεί ο Βοηθός Αρχηγός Λάμπρος Θεμιστοκλέους – Το φαβορί για τη θέση του

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η Αστυνομία Κύπρου, αποχαιρέτησε τον Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης Λάμπρο Θεμιστοκλέους, ο οποίος αφυπηρετεί. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός και σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και αξιωματικοί και απλά μέλη της δύναμης.
 
Απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο Βοηθό Αρχηγό, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε ολόψυχα τον κ. Θεμιστοκλέους, για την άψογη συνεργασία συνεργασία που είχαν μεταξύ τους, σε μια, όπως την χαρακτήρισε, πρωτοφανή περίοδο, από πλευράς δυσκολιών.
 
Σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του απερχόμενου Βοηθού Αρχηγού, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι οι λέξεις καλοσύνη, ανθρωπιά, τιμιότητα και αξιοπρέπεια, τον χαρακτηρίζουν απόλυτα. Ο Λάμπρος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ο Αρχηγός, «υπήρξε πραγματικά ακούραστος, κι αυτό ήταν αποτέλεσμα του ζήλου, της αφοσίωσης και της πραγματικής αγάπης του, προς την αστυνομική εργασία. Επιδεικνύοντας αξιοζήλευτο πνεύμα ομαδικότητας και συναδελφοσύνης», συνέχισε, «υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης, αλλά και δάσκαλος και καθοδηγητής στους νεότερους».
 
Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ευχήθηκε στον κ. Θεμιστοκλέους να είναι «πάντοτε υγιής, ήρεμος και ευτυχισμένος» στο αγαπημένο του χωριό και κοντά στην οικογένειά του.
Το φαβορί για τη θέση του 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ήδη ο Αρχηγός αστυνομίας έχει αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για αποπαγοποίηση της  θέσης, ούτως ώστε να μην παραμείνει κενή.
 
Ως εκ τούτου, ο αγώνας μάχης για την κατάκτηση της θέσης του Βοηθού Αρχηγού έχει αρχίσει ενώ όπως αναφέρουν αστυνομικές μας πηγές, φαβορί θεωρείται ο ανώτερος αστυνόμος, πρώην αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος μετατέθηκε πρόσφατα στη θέση  του Διευθυντή ΕΕ και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την παύση του τέως Υπαρχηγού αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου, ο Βοηθός Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης πήρε τη θέση του και διορίστηκε νέος Βοηθός καθώς υπήρχαν 5 Βοηθοί αντί 4 όπως ήταν οι προβλεπόμενες. Και αυτό λόγω του ότι ο Ανδρέας Κουσιουμής προήχθη ως Βοηθός Αρχηγός τον Αύγουστο 2016 μετά την προσφυγή που κέρδισε στο Ανώτατο δικαστήριο. 

Αφήνω πίσω μου φίλους

Από πλευράς του ο κ. Θεμιστοκλέους, αποχαιρετώντας τον Αρχηγό Αστυνομίας και τους συνεργάτες του, τους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία. «Νιώθω πως αφήνω πίσω μου φίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα του, ανέφερε πως «οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι τεράστιες(…) Με έκαναν να ξεχωρίζω τον συνάνθρωπό μου και να του προσφέρω αγάπη και εκτίμηση, αλλά και να κρατώ αποστάσεις από κάθε συμφεροντολόγο και καιροσκόπο».
 
«Δεν διεκδικώ το αλάθητο, για τις τόσες αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρω στο πλαίσιο των καθηκόντων μου», ανέφερε για να σημειώσει ότι «αυτές βασίζονταν στα δεδομένα που ίσχυαν και είχαν πάντα ως στόχο να είναι αντικειμενικές, δίκαιες και να βασίζονται στο πλαίσιο του νόμου και των κανονισμών και ουδέποτε για εξυπηρέτηση προσωπικών, κομματικών ή αλλότριων σκοπών».
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους στα γεγονότα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, σημειώνοντας πως «δεν θα διαγραφεί ποτέ από τη μνήμη μου, η θυσία του συναδέλφου Περικλή Περικλέους (…) που άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια μου, μαχόμενος για τα ιδεώδη της Δημοκρατίας (…), αλλά και η βάρβαρη συμπεριφορά που ακολούθησε από τους πραξικοπηματίες προς τους συναδέλφους».
 
Αναφορά έκανε και στην περίοδο κατά την οποία του είχαν ανατεθεί τα καθήκοντα και των τεσσάρων Βοηθών Αρχηγών, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πολιτείας. «Πάντοτε ήθελα να εξυπηρετείται το κοινό και η αποστολή της Αστυνομίας» σημείωσε.  
 
Απευθυνόμενος προς τους νεότερους αστυνομικούς, ο απερχόμενος Βοηθός Αρχηγός ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή δύναμη, καλώντας τους μέσα στο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται, να εργαστούν ώστε να ικανοποιούνται οι προσδοκίες των πολιτών και την κοινωνίας.

Στο σώμα από το 1973
 
Ο Λάμπρος Θεμιστοκλέους εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας στις 28 Ιουλίου 1973. Αρχικά τοποθετήθηκε στο Εφεδρικό Σώμα και στη συνέχεια, υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε διάφορους Αστυνομικούς Σταθμούς της Λευκωσίας. Για περίοδο 22 χρόνων περίπου εργάστηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λευκωσίας. Διετέλεσε Υπεύθυνος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, και της Αεροπορικής Πτέρυγας, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής στο ΤΑΕ Αρχηγείου , Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Επιστημονικής και Τεχνικής Υποστήριξης και Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου. Από το 2008 μέχρι το 2011 διετέλεσε Διοικητής της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας.
 
Το 1984 προήχθη στο βαθμό του Λοχία, το 1992 στο βαθμό του Υπαστυνόμου, το 1999 σε Ανώτερο Υπαστυνόμο, το 2003 σε Αστυνόμο Β΄, το 2004 σε Αστυνόμο Α΄ και το 2005 σε Ανώτερο Αστυνόμο. Στις 14.9.2011 προήχθη στο βαθμό του Βαθμού Αρχηγού Αστυνομίας.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών