Η ενέδρα θανάτου στον πρώην Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών και η μανία εκδικήσεως

Με μια βόμβα – παγίδα εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου του πρώην Διευθυντή των Κεντρικών φυλακών Κώστα Χρίστου στις 6 Ιουνίου 1987, πίσω από το οποίο κρυβόταν μανία εκδικήσεως από φυλακισμένους.
 
Η μοιραία ώρα για τον 65χρονο Κώστα Χρήστου σήμανε το βράδυ γύρω στις 8 και 30, όταν έφυγε από το διαμέρισμα του που βρισκόταν στην Λεωφόρο Αθαλάσσας για πάει να φέρει στο σπίτι του ένα συγγενικό του πρόσωπο, όπως είχε αναφέρει στη σύζυγο του.
 
Ο πρώην Διευθυντής των φυλακών, εισήλθε στο όχημα του και έβαλε μπρος τη μηχανή και επιχείρησε όπισθεν. Ωστόσο στην πρώτη στροφή του τροχού, συνέβηκε η έκρηξη έπειτα από την οποία ο Κώστας Χρίστου τραυματίστηκε.
Αμέσως μετά την έκρηξη, ο Χρίστου κατάφερε να εξέλθει από το όχημα του και να καλέσει βοήθεια ενώ γείτονας βγήκε έξω και άκουσε τον πρώην Διευθυντή να φωνάζει «Κύριε Γιάννη, Κύριε Γιάννη».
 
Διάφορα πρόσωπα που βρίσκονταν στο παρακείμενο καφενείο και άκουσαν την έκρηξη έτρεξαν στο σημείο και αντίκρισαν τον Κώστα Χρίστου σε λίμνη αίματος. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν νεκρός.
 
Οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν από την πρώτη στιγμή σε πρώην κατάδικους των Κεντρικών φυλακών που ήθελαν να εκδικηθούν τον πρώην Διευθυντή των Κεντρικών φυλακών, του οποίου έστησαν ενέδρα θανάτου λίγα χρόνια μετά την αφυπηρέτηση του.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονταν τότε, περίπου 8 κρατούμενοι και ενώ ο Κώστας Χρίστου ήταν Διευθυντής των φυλακών, πραγματοποίησαν ανταρσία και κρατούσαν ομήρους με αποτέλεσμα για ημέρες να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ μέχρι την λήξη του επεισοδίου.
Όταν οι κρατούμενοι ακινητοποιήθηκαν, ο Κώστας Χρίστου διέταξε όπως παραμείνουν κλειστοί στα κελιά τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα τους είχε απαγορευτεί να βγαίνουν έστω και για ένα λεπτό έξω από το κελί τους.
Οι αρχές θεωρούσαν ότι πίσω από την δολοφονία του πρώην Διευθυντή πιθανόν να βρίσκονταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι που ήθελαν να εκδικηθούν τον Κώστα Χρίστου.
 
Ωστόσο, η αστυνομία, δεν εξιχνίασε την δολοφονία του πρώην Διευθυντή των φυλακών και κανένας δεν καταδικάστηκε.   
 
Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)