Ο σύζυγος που στραγγάλισε τη γυναίκα του και πέταξε το πτώμα της από τον 2ο όροφο

24 Φεβρουαρίου 1996. Ήταν γύρω στις 1 τα ξημερώματα...
 
Ο David Parris στα πλαίσια λογομαχίας που είχε με τη σύζυγο του Αυγουστίνα Parris, έχασε τον αυτοέλεγχο του και άρχισε αν την χτυπά στο πρόσωπο. 
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, σε κάποια στιγμή, την έπιασε και από το λαιμό με τα δύο του χέρια, τοποθετώντας τους αντίχειρες του στο πάνω και μέσα μέρος του εμπρόσθιου λαιμού της και σφίγγοντας με τα υπόλοιπα δάκτυλα του το οπίσθιο μέρος του λαιμού της. 
 
Αποτέλεσμα της πίεσης που εξασκήθηκε στο λαιμό, προκλήθηκε κάταγμα του θυρεοειδούς χόνδρου του λάρυγγα και κακώσεις στα μαλακά μόρια του λαιμού, που μαζί με την εμφάνιση οξείας αύξησης της πίεσης στο φλεβικό αγγειολογικό σύστημα και την πρόκληση πετεχειωδών αιμορραγιών, οδήγησαν στον θάνατο της συζύγου του κατηγορουμένου. 
 
Το θύμα που αιμορραγούσε από τα κτυπήματα που είχε δεχθεί σωριάστηκε στο πάτωμα.
 
Ακολούθως αφού ο συζυγοκτόνος έσυρε το πτώμα της συζύγου του προς το παράθυρο, άνοιξε το παράθυρο και την έριξε από τον 2ο όροφο στο πεζοδρόμιο.
 
Το σώμα έπεσε στο πεζοδρόμιο αφού κτύπησε στα σιάττερς του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το διαμέρισμα του ζεύγους.
 
Στην συνέχεια ο συζυγοκτόνος αφού κατέβηκε κάτω στο δρόμο ανέβασε το θύμα από τις σκάλες της πολυκατοικίας στο διαμέρισμα τους αφού προηγουμένως, ενώ ανέβαινε ζήτησε από τον πατέρα του θύματος που διέμενε σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου, να ειδοποιήσει ένα ασθενοφόρο το οποίο έφθασε στη σκηνή μετά από περίπου 20 λεπτά και παρέλαβε το άψυχο σώμα της γυναίκας.
 
Άκουγε τις φωνές ο πατέρας του θύματος
 
Ο πατέρας του θύματος διέμενε στον 1ο όροφο.  Γύρω στις 12.15 άκουσε μια συζήτηση από την κόρη του και τον γαμπρό του που άρχισε σε χαμηλούς τόνους.  Αργότερα η φωνή του συζύγου της άρχισε να γίνεται έντονη αλλά της κόρης του παρέμενε συγκρατημένη.  Μετά άκουσε θόρυβο σαν περπατήματα. 
 
Στη συνέχεια, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, άκουσε «μια δυνατή φωνή από τον γαμπρό του σαν μουγκρητό και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ένα θόρυβο σαν κάτι να έπεφτε στο πάτωμα, σαν σακούλα».
 
Ακολούθως αφού πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα άκουσε κάτι σαν «κολοσυρτά περπατήματα» όπως τα χαρακτήρισε «και σαν να τραβούσε κάποιος κάτι βαρετό, τραντάγματα επίπλων και ένα θόρυβο σαν να άνοιγε ένα παράθυρο ή πόρτα».
 
Τότε, ο πατέρας του θύματος αντιλήφθηκε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί.  
 
« Άκουσα ένα φοβερό θόρυβο σαν κάτι να πέφτει.  Αυτό που έπεφτε, κτύπησε πάνω στα σιάττερς του παραθύρου του.  Τότε άκουσα ένα τρέξιμο σαν κάποιος να κατέβαινε από το διαμέρισμα. Όταν άνοιξα την πόρτα του διαμερίσματος άκουσα βαριά βήματα να βγαίνουν πάνω. Ο γαμπρός μου κρατούσε την κόρη του πάνω στο δεξιό του ώμο, με το κεφάλι της να κρέμεται κάτω από την μέση του και με τα μαλλιά της προς τα κάτω να στάζουν αίμα».
 
Τότε ο πατέρας του θύματος ρώτησε τον γαμπρό τι είχε συμβεί,  με τον ίδιο να απαντά ότι πήδηξε από το παράθυρο και τον κάλεσα να τηλεφωνήσει σε ασθενοφόρο.  
 
«Σκληρός» ο συζυγοκτόνος
 
Όταν ο συζυγοκτόνος κλήθηκε σε απολογία ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ότι «δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω εκτός από αυτά που υπάρχουν στην κατάθεση μου.  Το τί είπα στην κατάθεση μου είναι αλήθεια.  Δεν στραγγάλισα τη σύζυγο μου και δεν γνωρίζω πως είναι δυνατό όλα αυτά να έγιναν και να έχουν συμβεί».
 
Ωστόσο σε κατάθεση του μετά την διάπραξη του εγκλήματος, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι μετά από συζήτηση που είχε με το θύμα για οικονομικά θέματα άρχισαν και οι δύο να φωνάζουν.  Ο ίδιος αναστατώθηκε και άρχισε να την χτυπά στο πρόσωπο και το λαιμό της με αποτέλεσμα «να βήχει αίμα από το στόμα της. Μου είπε να φύγω γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει, πήγε προς το παράθυρο και το άνοιξε.
 
Έβηχε προς το παράθυρο και το πρόσωπο και ο λαιμός της ήταν έξω από το παράθυρο.  Εκείνη την ώρα ο πήγα στο δωμάτιο του μπάνιου για να κάνω μπάνιο αλλά υπήρχε κάτι στο μπάνιο.  Βγήκα έξω και άκουσα θόρυβο. Έσκυψα προς τα κάτω, πρόσεξα ότι υπήρχε αίμα στο παράθυρο και ότι η σύζυγος μου ήταν κάτω στο έδαφος».
 
Ο David Parris παρέμεινε «σκληρός» καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του και παρά τις αντιφατικές καταθέσεις του και τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν, ποτέ δεν παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος.
 
Ωστόσο δεν έπεισε το Κακουργιοδικείο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ετών αφού κρίθηκε ένοχος στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»