Έκαναν έρωτα, την σκότωσε και έφυγε με ταξί – Η φρικτή δολοφονία 20χρονης στη Λεμεσό

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 20 Απριλίου 1989 οι δυο νέοι, ο Σωτήρης, τότε 29, και η Άρτεμη 20, διασκέδαζαν με φίλους τους σε δισκοθήκη της Λεμεσού. Στις 1.30 π.μ. έφυγαν από τη δισκοθήκη με το αυτοκίνητο της Άρτεμης για να μεταβούν, όπως συνήθιζαν, στο ερωτικό τους καταφύγιο σε απόμερο σημείο κοντά στην παραλία, ανατολικά της Λεμεσού, κοντά στον παλιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν τον Αύγουστο του 1988, και ερωτεύθηκαν. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου η Άρτεμη επισκέφθηκε τον 29χρονο στην Αθήνα όπου φοιτούσε, οπόταν ολοκληρώθηκε ο ερωτικός τους δεσμός. Τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου ο Σωτήρης ήρθε στην Κύπρο και οι δυο νέοι συμφώνησαν να αρραβωνιαστούν. Η πρόθεση του Σωτήρη να αρραβωνιαστεί την Άρτεμη αντιμετώπισε τη σθεναρή αντίδραση του πατέρα της. Η άρνηση του πατέρα να συγκατατεθεί στον αρραβώνα τους δεν αναχαίτισε ούτε επέφερε οποιαδήποτε αλλαγή στις ερωτικές τους σχέσεις.

Περί το τέλος Μαρτίου του 1989, ο πατέρας της έδωσε τη συγκατάθεσή του. Ωστόσο, ο 29χρονος είχε υπόνοιες ότι ενδεχομένως ο πατέρας της Άρτεμης να άλλαξε γνώμη για τον αρραβώνα τους.

Το μοιραίο βράδυ – Έκαναν έρωτα και μετά την σκότωσε

Μετά τη διασκέδαση τους, οι δυο νεαροί έφυγαν με το αυτοκίνητο της Άρτεμης και πήγαν σε απόμερο μέρος της παραλίας Λεμεσού όπου έκαναν έρωτα. Μετά μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο όπου ακολούθησε συζήτηση στην οποία η Άρτεμη του γνωστοποίησε πρόθεση διακοπής του δεσμού τους αντιδρώντας αρνητικά στις παρακλήσεις του 29χρονου να του δώσει "πίστωση χρόνου".

Στη συνέχεια ο νεαρός αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει. Η Άρτεμη κατάφερε να βγει απ' το αυτοκίνητο από το οποίο βγήκε και ο νεαρός ο οποίος την έπιασε από τα μαλλιά και κτυπούσε το κεφάλι της στο έδαφος με αποτέλεσμα η  Άρτεμη να χάσει τις αισθήσεις της.

Ακολούθως ο 29χρονος την έβαλε στο πορτμπαγκάζ του οχήματος το οποίο οδήγησε στον γύρο της θάλασσας.

Στη συνέχεια κατέβασε την Άρτεμη από το αυτοκίνητο, την έπιασε στα χέρια του και προχωρούσε μέσα στη θάλασσα.

Η Άρτεμη επανέφερε τις αισθήσεις της και καλούσε για βοήθεια γρατσουνίζοντας τον 29χρονο σε μια προσπάθεια να ξεφύγει.

Ωστόσο ο νεαρός την έβαλε μπρούμυτα μέσα στη θάλασσα και κρατούσε το κεφάλι της κάτω από το νερό μέχρι που σταμάτησε να κινείται.

Μετά τη φρικτή δολοφονία της, ο Σωτήρης εγκατέλειψε πεζός τη σκηνή και έφθασε στον κύριο δρόμο σε αναζήτηση μέσου για τη μεταφορά του στη Λεμεσό.

Γύρω στις 3 το πρωί εξασφάλισε τις υπηρεσίες διερχόμενου ταξί το οποίο τον μετέφερε στη Λεμεσό.

Ο Σωτήρης πέρασε βιαστικά από το πατρικό του σπίτι (στη Λεμεσό) και αφού μάζεψε ορισμένα χρειώδη χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους οικείους του, κατέφυγε στο Μονιάτη όπου αναζήτησε κρυψώνα σε συγγενικό σπίτι που γνώριζε ότι δεν κατοικείτο την εποχή εκείνη από τους ιδιοκτήτες.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 6 περίπου το πρωί, η Άρτεμη θεάθηκε να επιπλέει νεκρή σε κάποια απόσταση από το καταφύγιο των ερωτευμένων που ήταν σηματοδοτημένο από το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο της Άρτεμης.

Εντοπίστηκε και παραδέχθηκε

Μετά την ανεύρεση του πτώματος της Άρτεμης, οι υποψίες της αστυνομίας στράφηκαν προς τον 29χρονο που, μαζί με τους οικείους του που ανησυχούσαν για την τύχη του, άρχισαν να τον αναζητούν.

Η προσοχή τους στράφηκε στο συγγενικό σπίτι στο Μονιάτη όπου ο νεαρός δολοφόνος  εντοπίστηκε από μέλος της αστυνομικής δύναμης συνοδευόμενο από συγγενικό πρόσωπο του 29χρονου.

Όταν τον συνάντησαν, έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος, κυρίως στα χέρια στο μέρος των καρπών, και αιμορραγούσε φαινόταν απελπισμένος για το θάνατο της Άρτεμης που τον πληροφορήθηκε, όπως είπε, από το ραδιόφωνο.

Ο 29χρονος αρχικά απέδωσε τα τραύματά του σε απόπειρα αυτοκτονίας. Οι συνοδοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, προσδένοντας καθοδόν το χέρι του και σταματώντας έτσι την αιμορραγία. Στο νοσοκομείο της Λεμεσού διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του ήταν επιπόλαια και η γενική κατάσταση της υγείας του καλή.

Αφού συρράφτηκαν τα τραύματα με μικρή χειρουργική επέμβαση, ο 29χρονος κρατήθηκε στο νοσοκομείο με ιατρική εντολή για παρακολούθηση της κατάστασής του. Σχεδόν αμέσως μετά τη μεταφορά του στο θάλαμο όπου θα διέμενε, εξέφρασε έντονη επιθυμία στους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν να προβεί σε ομολογία της ενοχής του και εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν στο φόνο της Άρτεμης.

Όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεση του

"Επειδή εκατάλαβα ότι ο πατέρας της δεν με ήθελε και δεν θα εσυμφωνούσε ποτέ να γίνει αυτός ο αρραβώνας εσκέφτηκα μόνος μου να σκοτώσω την Άρτεμη και να σκοτωθώ και εγώ. Τούτην την σκέψην την έκαμα την Τετάρτη το πρωί όταν ήμουν μόνος μου στο σπίτι μου.." ανέφερε στην κατάθεση του ο 29χρονος.

Εξιστορώντας τα γεγονότα, ο νεαρός είπε ότι "μόλις ετελειώσαμε και εντυθήκαμε έκατσα εγώ στην θέση του οδηγού και η Άρτεμη δίπλα μου και εσυζητούσαμε για ένα θέμα που δεν θέλω να σας πω. Τότε εγώ την έπιασα με τα δύο μου χέρια από το λαιμό για να την πνίξω όπως είχα σκεφτεί το πρωί. Η Άρτεμη εφώναξε βοήθεια βοήθεια και άνοιξε την πόρτα της και εκατέβηκε κάτω ξυπόλυτη. Άνοιξα και εγώ την πόρτα του οδηγού και εκατέβηκα κάτω και την επρόλαβα και την έπιασα από τα μαλλιά και εκτυπούσα το πρόσωπο της και το μέτωπο της πάνω στη γη. Η Άρτεμη εφώναξε βοήθεια και έχασε τις αισθήσεις της. Τότε την έπιασα και την έβαλα μέσα στο αυτοκίνητό της το οποίο οδήγησα στο γυρό της θάλασσας. Την εκατέβασα από το αυτοκίνητο και την έπιασα στα χέρια μου και την έβαλα μέσα στη θάλασσα και επροχώρησα ένα μέτρο περίπου. Αυτή έφερε τις αισθήσεις της και με ετσάρνιαζε στο πρόσωπο και στα χέρια και φώναξε βοήθεια και προσπαθούσε να μου φύγει. Τότε εγώ την έβαλα μπρούμυτα μέσα στην θάλασσα και έβαλα την κεφαλή της κάτω από το νερό και την εκρατούσα μέχρι που σταμάτησε να κινείται. ..."

Ο νεαρός τελικά δεν καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης αλλά για ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή 15 ετών.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί