Στους  11 οι ύποπτοι για τα συμβόλαια θανάτου – Συνελήφθη και Σέρβος εκτελεστής

Ξανά ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκαν οι 3 ύποπτοι που συνελήφθησαν με 1 χρόνο καθυστέρηση σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλους του, έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για ένα Τουρκοκύπριο 30 ετών, ένα Ελληνοκύπριο 35 ετών, και ένα βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών 47 ετών ενώ, καταζητούμενοι είναι, ένας Ελληνοκύπριος που διαμένει στα κατεχόμενα και για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν φήμες για δολοφονία του χωρίς  να ισχύει κάτι τέτοιο και 3 Σέρβοι, εκ των οποίων οι δυο ήταν οι πληρωμένοι εκτελεστές και εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνές και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των Σέρβων εντοπίστηκε και φόρεσε χειροπέδες ενώ για την σύλληψη του οι ξένες υπηρεσίες ενημέρωσαν τις Κυπριακές αρχές και οι ανακριτές της υπόθεσης  ζήτησαν την άμεση έκδοσή του στην Κύπρο.

Ο Σέρβος που συνελήφθη, είναι ο ένας εκ των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλους του.

Πώς φέρονται να εμπλέκονται οι ύποπτοι  
Εναντίον των 3 είχε εκδοθεί διάταγμα κράτησης 8 ημερών το οποίο εκπνέει σήμερα και ως εκ τούτου οι ανακριτές ζητούν την ανανέωση της κράτησης τους καθώς υπολείπεται ανακριτικό έργο.

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι ο βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών που έχει συλληφθεί και για τον οποίο έδωσε στοιχεία «φωτιά» η Ιντερπόλ. Ο 47χρονος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες από θάλαμο των Κεντρικών φυλακών με τον ένα εκ των Σέρβων που καταζητούνται για την οργάνωση των δολοφονιών, ωστόσο η αστυνομία τότε, είτε από ανικανότητα είτε από αδράνεια είτε από σκοπιμότητα, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος για έρευνες και παράδοση των ηχογραφημένων συνομιλιών που καταγράφονται βάσει νόμου.

Όπως διαφαίνεται, ο 47χρονος και ο «αρχηγός» των εκτελεστών μιλούσαν για τον στόχο, για την αμοιβή, για τα αεροπορικά τους εισιτήρια,  καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες για την άφιξη τους στην Κύπρο και τις κινήσεις τους. Επίσης μιλούσαν για τους συνεργάτες που θα βοηθούσαν τους εκτελεστές.

Οι δυο Σέρβοι έφθασαν στην Κύπρο για πρώτη φορά στις 22 Μαρτίου, όπου σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 30χρονος Τουρκοκύπριος που φόρεσε χειροπέδες, ήταν το πρόσωπο που έλαβε οδηγίες από συνεργό τους και τους μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές από συγκεκριμένο σημείο και ακολούθως έφθασαν στη Λευκωσία. Το όχημα που χρησιμοποίησε ανήκει στον 35χρονο που επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο,ο 35χρονος φέρεται επίσης να μετέφερε τους δύο Σέρβους εκτελεστές στην οικία καταζητούμενου προσώπου στα κατεχόμενα. 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σκιαγραφούσαν διάφορες περιοχές και τοποθεσίες στις οποίες πιθανόν να χτυπούσαν το στόχο ενώ οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Επίσης μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες όπως αναφέρθηκε, οι Σέρβοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν ένα εκ των φίλων του Αλέξη Μαυρομιχάλη, την ώρα που και οι 3 στόχοι βρίσκονταν σε πολυσύχναστη καφετέρια στη Λευκωσία.

Τα νέα στοιχεία ενώπιον των αρχών
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ο Τ/κ ύποπτος επέβαινε στο όχημά του Ε/κ που μετέφερε του εκτελεστές στις ελεύθερες περιοχές .

Επίσης, οι ανακριτές φαίνεται να «κλειδώνουν» την εμπλοκή  ακόμη ενός προσώπου που βοήθησε να μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές καθώς και εμπλοκή άλλου προσώπου που βοήθησε να παραδοθούν τσάντες με πράγματα στους εκτελεστές.

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής ανέφερε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστο άλλα τρία πρόσωπα, πέραν των οκτώ, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Παραδέχθηκαν αλλά...
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, οι τρεις ύποπτοι παραδέχθηκαν μεν, αλλά όχι στην ολότητα των γεγονότων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε επιβεβαιώνονται τα τηλεφωνήματα που έκανε ο βαρυποινίτης από το θάλαμο των Κεντρικών Φυλακών, στον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών, ότι χρησιμοποιούσαν ειδικό λεξιλόγιο ούτως ώστε να μην αποκαλυφθούν τα σχέδια τους και η χρήση του οχήματος του τρίτου υπόπτου.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη και άλλων προσώπων στα υπό διερεύνηση αδικήματα. Σύμφωνα πάντα μετά όσα ανέφερε ο εξεταστής ,ωστόσο, επιβεβαιώνεται το εγκληματικό των ενεργειών αλλά όχι ο φόνος.

Όπως λέχθηκε, ο 35χρονος Ε/κ αρνείται την διάπραξη των αδικημάτων. Ο ανακριτής ανάφερε ότι , ο Τ/κ και ο Ε/κ συχνάζουν σε πρακτορείο στοιχημάτων του καταζητούμενου που διαμένει στα κατεχόμενα και έχει ζητηθεί από την διοικητική επιτροπή βοήθεια για τις συλλήψεις.

Ο  35χρονος Ε/κ στην κατάθεσή του ανέφερε ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις  με τον καταδικασθέντα για το τετραπλό φονικό και την απόπειρα φόνου εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη  και δύο φίλων του και για αυτό του έδωσε το όχημά του. Επίσης παραδέχτηκε ότι είναι φίλος του καταζητούμενου που διαμένει στα κατεχόμενα.

Πριν από ένα χρόνο δεν βρήκαν τίποτα
Οι ανακριτές της υπόθεσης, που αξίζει να αναφερθεί ότι δεν ήταν οι ίδιοι που διερευνούσαν πριν από ένα χρόνο, διερευνούν όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που τους παραδόθηκαν από τους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν για να διερευνήσουν την υπόθεση μετά που έκαναν τη «ζημιά» τα ΜΜΕ και έδωσαν στη δημοσιότητα τα «κατορθώματα» της αστυνομίας και οι οποίοι τελικά εισηγήθηκαν όπως ανοίξει ο φάκελος ξανά από την αστυνομία. Πράγμα που έγινε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους σχεδόν τα ίδια στοιχεία και τις ίδιες μαρτυρίες που υπήρχαν και πριν από ένα χρόνο ενώ τότε δεν είχαν διερευνηθεί και μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις φυλακές που θεωρείται σημαντικό χαρτί για την υπόθεση, δεν είχαν ζητηθεί ποτέ από τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος. Είτε από αδράνεια, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακριτές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έλαβαν οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα, προχώρησαν σε 8 εντάλματα σύλληψης ενώ τότε όταν ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ έβγαλε στο φως διάφορες πληροφορίες που έδωσε η Ιντερπόλ και ασκούσε κριτική στην αστυνομία, ο Αρχηγός της δύναμης σε ανακοίνωση του είχε αναφέρει ότι «οι πληροφορίες διερευνήθηκαν και δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μαρτυρία».

Ωστόσο περί τούτου, σιγήν ιχθύος…

Κι όλα αυτά 2 μήνες πριν το τετραπλό φονικό το οποίο ήταν η συνέχεια των συμβολαίων των θανάτων που «προαναγγέλθηκαν» και ενδεχομένως να μπορούσε να αποφευχθεί εάν λάβει κανείς υπόψη ότι οι οδηγίες δόθηκαν από το ίδιο στρατόπεδο και στο στυγερό έγκλημα ενεπλάκησαν κοινά πρόσωπα τα οποία άφησαν ανενόχλητα.

Ωστόσο, οι ποινικοί ανακριτές δεν εντόπισαν ποινικές ευθύνες παρά μόνο πειθαρχικές διώξεις στελεχών της αστυνομίας καθώς όπως αναφέρθηκε υπήρξαν λάθος χειρισμοί και παραλήψεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τότε η υπόθεση είχε ανατεθεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου και σε στελέχη που έχουν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούν σοβαρό έγκλημα…

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους