Συνελήφθη ο ένας εκ των Σέρβων εκτελεστών – Καταζητείτο για τα συμβόλαια θανάτου

Συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλους του, έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση 3 ύποπτοι ενώ καταζητούμενοι είναι ένας Ελληνοκύπριος που διαμένει στα κατεχόμενα και για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν φήμες για δολοφονία του χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο και 4 Σέρβοι, εκ των οποίων οι δυο ήταν οι πληρωμένοι εκτελεστές και εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνές και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των Σέρβων εντοπίστηκε και φόρεσε χειροπέδες ενώ για την σύλληψη του οι ξένες υπηρεσίες ενημέρωσαν τις Κυπριακές αρχές ενώ, οι ανακριτές ζήτησαν την έκδοσή τους στην Κύπρο.

Ο Σέρβος που συνελήφθη, είναι ο ένας εκ των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλους του.

Οι άλλοι 3 ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση είναι ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών, ένας Ελληνοκύπριος 35 ετών, και ένας βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών 47 ετών.

ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο

Πώς φέρονται να εμπλέκονται οι ύποπτοι 

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι ο βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών που έχει συλληφθεί και για τον οποίο έδωσε στοιχεία «φωτιά» η Ιντερπόλ. Ο 47χρονος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες από θάλαμο των Κεντρικών φυλακών με τον ένα εκ των Σέρβων που καταζητούνται για την οργάνωση των δολοφονιών, ωστόσο η αστυνομία τότε, είτε από ανικανότητα είτε από αδράνεια είτε από σκοπιμότητα, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος για έρευνες και παράδοση των ηχογραφημένων συνομιλιών που καταγράφονται βάσει νόμου.

Όπως διαφαίνεται, ο 47χρονος και ο «αρχηγός» των εκτελεστών μιλούσαν για τον στόχο, για την αμοιβή, για τα αεροπορικά τους εισιτήρια,  καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες για την άφιξη τους στην Κύπρο και τις κινήσεις τους. Επίσης μιλούσαν για τους συνεργάτες που θα βοηθούσαν τους εκτελεστές.

Οι δυο Σέρβοι έφθασαν στην Κύπρο για πρώτη φορά στις 22 Μαρτίου, όπου σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 30χρονος Τουρκοκύπριος που φόρεσε χειροπέδες, ήταν το πρόσωπο που έλαβε οδηγίες από συνεργό τους και τους μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές  από συγκεκριμένο σημείο και ακολούθως έφθασαν στη Λευκωσία. Το όχημα που χρησιμοποίησε ανήκει στον 35χρονο που επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο ο 35χρονος φέρεται επίσης να μετέφερε τους δύο Σέρβους εκτελεστές στην οικία καταζητούμενου προσώπου στα κατεχόμενα.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σκιαγραφούσαν διάφορες περιοχές και τοποθεσίες στις οποίες πιθανόν να χτυπούσαν το στόχο ενώ οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Επίσης μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες όπως αναφέρθηκε οι Σέρβοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν ένα εκ των φίλων του Αλέξη Μαυρομιχάλη, την ώρα που και οι 3 στόχοι βρίσκονταν σε πολυσύχναστη καφετέρια στη Λευκωσία. 

Όσα καταγράφηκαν από τα τηλέφωνα – Όλο το χρονικό

14 Μαρτίου 2016… Οι πρώτες επαφές 

Ώρα: 15:09

Ο κατάδικος με το ψευδώνυμο «Cure» επικοινώνησε με τον Σέρβο εκτελεστή όπου του είπε ότι «υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει» και ότι θα λάβει 100 χιλιάδες ευρώ. 

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές, ο κατάδικος ενημέρωσε τον εκτελεστή ότι συγγενικό πρόσωπο «του ατόμου που θα πληρώσει το ποσό βρίσκεται στην ίδια φυλακή με εκείνον και ότι ψάχνει εδώ και καιρό άνθρωπο για τη δουλειά».

17 Μαρτίου… «Έτοιμα τα πάντα»

Ο Σέρβος εκτελεστής επικοινώνησε ξανά με τον «Cure», επίσης μέσω του ιδίου αριθμού, ο οποίος δόθηκε από την Ιντερπόλ, όπου τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να τηλεφωνήσει σε ένα άλλο πρόσωπο. (Κατονομάστηκε Κύπριος συνεργός).

Από την πλευρά του ο Σέρβος τον ενημέρωσε ότι «έχει προετοιμάσει τα πάντα και ότι μπορεί να ενεργήσει εντός των επόμενων 7 ημερών  και ότι θα διευθετήσει τις λεπτομέρειες με το πρόσωπο.

Ώρα: 16:14

Ο «Cure» τηλεφώνησε ξανά στον εκτελεστή και οι δυο συνενώθηκαν για την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να έρθει στην Κύπρο ενώ ο Σέρβος του είπε ότι «θα αναχωρήσει από την Κύπρο μόλις παραλάβει τα χρήματα στις 21/22.3.16 και ότι όταν επιστρέψει από την Κύπρο ο άνθρωπος του που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά θα πάει εκεί».

Επίσης ο εκτελεστής, όπως προκύπτει, θα ανέθετε τη «δουλειά» σε «2 ανθρώπους, ανάλογα με το αν πρέπει η δουλεία να γίνει από επαγγελματία ή ερασιτέχνη».

Ώρα: 16:21

Ο «Cure» απέστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή με το ακόλουθο περιεχόμενο:  «Αεροδρόμιο Erkan, πόλη Λευκωσία, Κύπρος''.

18 Μαρτίου 2016…  Τα «ραντεβού»

Ο Κύπριος συνεργός, επικοινώνησε με τον εκτελεστή μέσω μηνυμάτων όπου τον ενημέρωσε ότι κράτησε το αεροπορικό εισιτήριο του, με τη διαδρομή Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη Λευκωσία (Ερκάν).

Ώρα 15:52

Ο εκτελεστής δέχεται τηλεφώνημα από τον Κύπριο όπου συμφωνούν να συναντηθούν  στις 22.3.16, ημέρα άφιξης του στην Κύπρο.

Ώρα: 17: 16

Ο Κύπριος συνεργός επικοινωνεί ξανά με τον εκτελεστή και «τον πληροφορεί ότι μπορεί να έρθει στο ραντεβού που διευθέτησαν αλλά ο εκτελεστής του ζητά 1000 ευρώ γα τα έξοδα ταξιδιού, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος συνεργός καθώς όπως του ανέφερε «δεν θέλει να στείλει χρήματα μέσω της Western Union για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο ο εκτελεστής ζήτησε και πάλι να πληρώσει, υποδεικνύοντας του την συμφωνία που είχε με τον Σέρβο κατάδικο «Cure».

19 Μαρτίου 2016…  Το επόμενο βήμα

Ώρα 16:38

Ο εκτελεστής λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνο του από τον 38χρονο Κύπριο συνεργό, ο οποίος τον ενημέρωσε «ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα πληρωθεί τα 1000 ευρώ όπως συμφώνησαν».

Ώρα 18:41

Ο εκτελεστής δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον συνεργό του ο οποίος του ζήτησε όπως του «αποστείλει με μήνυμα τις ακριβείς πληροφορίες για το σκοπό της αποστολής των χρημάτων, επιβεβαίωσε τη διαδρομή άφιξης του στην Κύπρο» ενώ διευθετήθηκε όπως τον περιμένει στο αεροδρόμιο με την άφιξη του.

Μετά τη συνομιλία, ο εκτελεστής έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:  «...(όνομα) ...(επίθετο) πόλη Nis, Σερβία, λεπτομέρειες για Western Union ενώ δεύτερο μήνυμα έλεγε «διαβατήριο Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αρ. a1…… πτήση Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Ερκαν (Λευκωσία).

21 Μαρτίου 2016… Τα «κανόνισε» ο δεσμοφύλακας

Οι δυο τους επικοινώνησαν μεταξύ τους τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με μηνύματα όπου ο Κύπριος συνεργός ενημέρωσε τον Σέρβο ότι «το ποσό των 1000 ευρώ που ζήτησε, αποστάληκε από τον  …….. (δεσμοφύλακα), και ότι θα μπορούσε να παραλάβει μόνο 940, και ότι ο κωδικός είναι 6ΧΧΧΧΧΧΧ.

22 Μαρτίου 2016… Η άφιξη!

Ο Σέρβος εκτελεστής έφθασε στην Κύπρο από την Σερβία με την πτήση PC984 μέσω Κωνσταντινούπολης.

23 Μαρτίου 2016…  Το πρώτο τηλέφωνο από το θάλαμο των φυλακών

Ο Σέρβος εκτελεστής αναχώρησε από την Κύπρο στις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, ο κατάδικος «Cure», επικοινώνησε από το θάλαμο των φυλακών (22771081) στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή ο οποίος του ανέφερε ότι «γνώρισε τον άντρα (Κύπριο συνεργό), ότι   η κατάσταση είναι καλή και ότι έχει ανθρώπους για τη δουλειά και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι αν θα πληρωθεί όπως συμφώνησαν».

Ο Σέρβος του είπε ότι «περιμένει 2-3 χιλιάδες ευρώ να του πληρωθούν ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των ανδρών του ώστε να φθάσουν στη Κύπρο από τη Βοσνία και οτι θα αναχωρήσουν μόλις πληρωθούν, πιθανόν στις 27 ή 28 Μαρτίου 2016».

Επίσης ο εκτελεστής και ο κατάδικος «συζήτησαν τις λεπτομέρειες αποστολής των χρημάτων, αν θα είναι στη Σερβία ή κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Επιπρόσθετα, οι δυο συζήτησαν ότι «πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές που θα ήθελε να αναθέσει στην ομάδα από κάποιες γειτονικές χώρες αλλά θα το συζητήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Το διήμερο στην Κύπρο…

Ο Σέρβος εκτελεστής κατά την διήμερη παραμονή του στην Κύπρο διέμενε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, το όνομα του οποίο επίσης κατέχει η αστυνομία, και στο οποίο είχε συναντηθεί με τον Κύπριο συνεργό.

Μάλιστα η αστυνομία, έχει στα χέρια της τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε ο Κύπριος για να μεταβεί στα κατεχόμενα ενώ όπως φαίνεται από σχετικά έγγραφα γνωρίζει ακριβώς τις ώρες που πέρασε το οδόφραγμα Αγίου Δωματίου. 

Δειτε Επισης

Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο