Η ώρα των αστυνομικών  που έκανα «πλάτες» στην υπόθεση της παρένθετης μητέρας

Τέλος ,στη διαδικασία της ποινικής έρευνας που διατάχθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη σχετικά με την υπόθεση της Ρωσίδας παρένθετης μητέρας και τη συνεργασία με αστυνομικούς αλλά και πολίτες  που «έγδυσαν» τους Ρώσους επιχειρηματίες, βιολογικούς γονείς, του παιδιού, που αναζητούσαν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», για την έρευνα διορίστηκε ως ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής πρώην βοηθός αρχηγός της αστυνομίας , ο οποίος θα παραδώσει σύντομα το πόρισμά του στον Γενικό Εισαγγελέα.Εάν και εφόσον ο κ . Κληρίδης κρίνει ότι επιβάλλεται συμπληρωματική έρευνα, να δώσεις νέες οδηγίες ή θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το αν θα στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα ώστε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ιστορικό της απαγωγής και η εξαπάτηση

Η Olga Mirimskaya και ο Nikolai Smirnov, βιολογικοί γονείς του παιδιού, πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ευρώ σε μία μεταξύ τους μάχη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα πλήρωναν για πληροφορίες που τους διαβίβαζαν Κύπριοι πρώην, νυν αστυνομικοί και ιδιώτες. Η μεν Mirimskaya αναζητούσε τα ίχνη της παρένθετης μητέρας Svetlana Bezpyataya για να βρει το παιδί της, ο δε πατέρας επιχειρούσε να εξαφανίσει τα ίχνη τής παρένθετης μητέρας με την οποία συνεργαζόταν για να κρατήσει τη Sonia.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν ότι αστυνομικοί διαβίβαζαν με το αζημίωτο παραπλανητικές πληροφορίες στις υπηρεσίες τους για το πού κρυβόταν δήθεν η παρένθετη μητέρα, ενώ την ίδια ώρα συνεργάζονταν με ιδιώτες που είχαν προσληφθεί είτε από τον βιολογικό πατέρα είτε από τη βιολογική μητέρα, παίζοντας ένα απίστευτο παιχνίδι εξαπάτησης για να τους «αρμέγουν». Τελικώς η δουλειά στράβωσε και οι  όταν οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν την παρένθετη μητέρα, η οποία εντοπίστηκε σε στρατιωτική περιοχή μαζί με τρεις Ελληνοκυπρίους και έναν Αλβανό. Πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ» αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί αρκετοί αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι στο Αρχηγείο Αστυνομίας, που είχαν γνώση της υπόθεσης.

Πρόεδρος σε μεγάλη τράπεζα της Ρωσίας η βιολογική μητέρα .

Η βιολογική μητέρα του παιδιού, η 52χρονη Olga Mirimskaya, είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας και το 2015 πήρε την 22η θέση στην κατάταξη του Forbes και θεωρείται μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, ενώ ο 32χρονος βιολογικός πατέρας Nikolai Smirnov είναι ιδιοκτήτης μεγάλου οικονομικού οργανισμού που ονομάζεται «Zolotaya Korona». Η Mirimskaya, η οποία έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο της, όταν δημιούργησε σχέση με τον Smirnov δεν μπορούσε να κάνει παιδί, κι έτσι αποφάσισαν να μισθώσουν τη Svetlana Bezpyataya από την Κριμαία για να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί τους, υπογράφοντας μαζί της σχετικό συμβόλαιο. Η Svetlana Bezpyataya, που είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα, είχε κάνει ακόμα τέσσερις παρένθετες εγκυμοσύνες, ενώ έχει και ένα παιδί με τον σύζυγό της. Τα εισοδήματα της οικογένειάς της προέρχονταν από αυτές τις παρένθετες εγκυμοσύνες. Ωστόσο όταν η Mirimskaya με τον Smirnov χώρισαν, το παιδί δεν είχε γεννηθεί. Τότε ο Smirnov μεθόδευσε την αρπαγή του παιδιού. Μόλις γεννήθηκε, φρόντισε να λάβει πιστοποιητικό γεννήσεως στο οποίο ως μητέρα εμφανιζόταν η Bezpyataya και ως πατέρας ο σύζυγός της. Την επόμενη κιόλας μέρα φυγαδεύτηκαν στην Κύπρο. Ο Smirnov ανέλαβε όλα τα έξοδα της οικογένειας της Bezpyataya, αφού στην Κύπρο ήρθε και ο σύζυγος με το παιδί τους.

Επίσης ο Smirnov βρισκόταν στην Κύπρο με τη νέα του σύντροφο. Όταν η Mirimskaya αντιλήφθηκε την αρπαγή του βρέφους προσέφυγε στις ρωσικές αρχές, οι οποίες εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης της Bezpyataya.
 
Μέσω Τουρκίας στη Ρωσία
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον εντοπισμό της παρένθετης μητέρας στα κατεχόμενα, το παιδί μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου το παρέλαβε ο ετεροθαλής αδελφός της. Εκεί υπήρξε παρέμβαση ακόμα και του Ταγίπ Ερντογάν για να αποτραπεί νέα απαγωγή του παιδιού από ανθρώπους του βιολογικού πατέρα. Ο Smirnov καταζητείται από τη Ρωσία όπως και η παρένθετη μητέρα, η οποία ως κάτοικος της Κριμαίας διαθέτει ουκρανικό διαβατήριο και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τουρκία. Ο σύζυγός της Andrei επέστρεψε στην Κριμαία και συνελήφθη ως συνεργός.
 
Ένας περίεργος θάνατος
Η Mirimskaya, όταν αντιλήφθηκε την αρπαγή του παιδιού, αναζήτησε το συμβόλαιο της παρένθετης εγκυμοσύνης το οποίο όμως είχε εξαφανιστεί. Αργότερα ωστόσο έγιναν εξετάσεις και αποδείχθηκε πως η Sonia είναι βιολογικό της παιδί. Παράλληλα είχε αναζητηθεί και ο γυναικολόγος που συνέβαλε στην παρένθετη εγκυμοσύνη, ο οποίος όμως αιφνιδίως πέθανε μέσα στην κλινική από υπερβολική δόση φαρμάκων και εικάζεται ότι δολοφονήθηκε για να μην μπορεί να πιστοποιήσει ότι η Mirimskaya είναι όντως η βιολογική μητέρα.

Δειτε Επισης

Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό