Προκαλεί ο πατέρας της Μαρίε - Αν και καταζητούμενος κάνει δηλώσεις ανενόχλητος

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε νορβηγικό μέσο ο πατέρας της μικρής  Μαρίε, που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή της που διαπράχθηκε στις 27 Απριλίου και έκτοτε παραμένει εξαφανισμένη.

Την ώρα που ο Leif Torkel Grimsrud βρίσκεται στη λίστα με τους καταζητούμενος της Interpol, παραχώρησε συνέντευξη με την οποία προκαλεί για ακόμα μια φορά υποστηρίζοντας πως το παιδί το απήγαγε ο ίδιος χωρίς να φορά κουκούλα, αλλά μόνο γυαλιά ηλίου.

Αμφισβητώντας πλήρως όσα είδε με τα μάτια της η μητέρα της Μαρίε, όταν δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν το παιδί μπροστά στα μάτια της και λίγο αργότερα έβγαλαν τα ρούχα της 4χρονης τα οποία πέταξαν σε κάδο κοντά από το σημείο της απαγωγής, επιμένει να ισχυρίζεται πως η μητέρα «απήγαγε» το παιδί όταν έφυγαν μαζί από τη Νορβηγία.

Κάτι το οποίο δεν μπορεί να σταθεί πουθενά αφού υπάρχουν τα έγγραφα με τις αποφάσεις των νορβηγικών δικαστηρίων που παραχώρησαν την κηδεμονία της τετράχρονης στην μητέρα της.

Μάλιστα και στα πέντε νορβηγικά δικαστήρια που απευθύνθηκε ο πατέρας, διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως «ο νόμιμος χώρος διαμονής της μικρής είναι η Κύπρος» και ως εκ τούτου για την κηδεμονία θα πρέπει να αποφασίσουν τα κυπριακά δικαστήρια.

Αυτό βέβαια που εξοργίζει άπαντες είναι η παραδοχή του πως έκανε ότι έκανε γιατί πιστεύει πως το παιδί θα έχει ένα καλύτερο μέλλον στην Νορβηγία, χωρίς να σκέφτεται τα τραύματα που προκαλεί με τη στάση του, αφού η Μαρίε έχει να δει την μητέρα της κοντά 60 μέρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 27 Απριλίου ο πατέρας παραμένει άφαντος και κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους κρατικούς μηχανισμούς με την αστυνομία να αδυνατεί να φτάσει στα ίχνη του, ενώ παρά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο γύρω από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση, μέχρι στιγμής δεν έχει καταχωρηθεί οποιαδήποτε υπόθεση.

Επίσης η Αστυνομία δέχεται κριτική για την, ωστόσο για άλλη μια φορά τόσο η ηγεσία της  όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνουν με δηλώσεις πως προκύπτουν στοιχεία τα οποία τυγχάνουν διερεύνησης.

Ενδεικτικά της οργής που προκάλεσε η συνέντευξη του Torkel Grimsrud είναι δύο σχόλια που αναρτήθηκαν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Help us to bring Marie home» και τα οποία παρατίθενται αυτούσια πιο κάτω.

Δειτε Επισης

Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου