Ταρίφα €100.000 για τη δολοφονία του Αλέξη - Οι επαφές και η πτέρυγα 9

Πίσω 1 χρόνο έχουν επιστρέψει οι ειδικοί ανακριτές της αστυνομίας οι οποίοι άνοιξαν ξανά το φάκελο της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο έφθασαν στην Κύπρο για συμβόλαια θανάτου,  κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα μετά το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, προκειμένου να διερευνήσουν όλα τα στοιχεία.

Οι ανακριτές εξασφάλισαν άμεσα 8 εντάλματα σύλληψης ενώ περνούν από κόσκινο τα ηχητικά ντοκουμέντα από τα τηλεφωνήματα του βαρυποινίτη που οργάνωνε τα εγκλήματα και τα οποία βάσει νόμου καταγράφονται από τις Κεντρικές φυλακές αλλά ποτέ δεν ζητήθηκαν.

Μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση, ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών, ένας Ελληνοκύπριο 35 ετών, και ο βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών 47.

Καταζητούμενοι είναι ένας Ελληνοκύπριος που διαμένει στα κατεχόμενα και 4 Σέρβοι, εκ των οποίων οι δυο ήταν οι πληρωμένοι εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο για τα συμβόλαια θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλων του, τον Μάρτιο του 2016.

Όλο το χρονικό – Οι πρώτες συναντήσεις και η αμοιβή

*σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο

22 Μαρτίου 2016

Η Ιντερπόλ με κατ’ επείγον μήνυμα ενημέρωσε την Κυπριακή αστυνομία (η πρώτη ενημέρωση έγινε στις 14 Μαρτίου), ότι ο Σέρβος «αρχηγός» των εκτελεστών, (1ος καταζητούμενος), είχε επαφές με τον βαρυποινίτη ο οποίος του ανέθεσε τη «δουλειά».

Οι δυο τους επικοινωνούσαν από κινητό τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια ο βαρυποινίτης τον καλούσε από θάλαμο των Κεντρικών φυλακών.

Οι δυο συμφώνησαν όπως ο Σέρβος εισπράξει αμοιβή 100 χιλιάδων ευρώ και ο ίδιος θα προσλάμβανε άλλα πρόσωπα ως εκτελεστές.

Συμφωνήθηκαν επίσης και ο τρόπος επικοινωνίας κι η αποστολή χρημάτων σε αυτόν για τα έξοδα του ταξιδιού του στην Κύπρο.

Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου που ήρθε σε επαφή ο Σέρβος ήταν το πρόσωπο που καταδικάστηκε για συνομωσία για φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δυο προσώπων και είναι κατάδικος από το 2017.

Εν τω μεταξύ, στις 21 Μαρτίου στάλθηκε μέσω εταιρείας αποστολής χρημάτων το πόσο των 1000 ευρώ  στον Σέρβο για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής του, από τον κατάδικο που ανήκει το τηλέφωνο που καλούσε τον Σέρβο ο βαρυποινίτης.

Στις 22 Μαρτίου ο Σέρβος ταξίδεψε από την Σερβία για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί έφθασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Κατά την παραμονή του διέμενε σε ξενοδοχείο στην κατεχομένη Λευκωσία και είχε συναντήσεις με τον υπό αναφορά κατάδικο.

Επίσης, η Ιντερπόλ είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την αστυνομία.

24 Μαρτίου 2016

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε ξανά την αστυνομία ότι ο Σέρβος συνεχίζει να έχει επαφές με τον βαρυποινίτη μέσω του κινητού τηλεφώνου και από τηλεφωνικό θάλαμο της πτέρυγας 9 των φυλακών, το οποίο επίσης δόθηκε στην αστυνομία.     

29 Μαρτίου 2016

Ο Σέρβος «αρχηγός» αγόρασε δυο αεροπορικά εισιτήρια για να έρθουν στην Κύπρο οι δυο Σέρβοι εκτελεστές (2 και 3 καταζητούμενοι) για να οργανώσουν το έγκλημα.

30 Μαρτίου 2016

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε τις Κυπριακές αρχές ότι οι δύο αναχώρησαν από το αεροδρόμιο των κατεχομένων.

31 Μαρτίου 2016

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την αστυνομία ότι οι δυο εκτελεστές αφίχθηκαν στην Κύπρο, στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, μέσω Κωνσταντινούπολης η ώρα 10 και 30 το βράδυ και στο αεροδρόμιο τους ανέμενε ο κατάδικος μαζί με τον 30χρονο Τουρκοκύπριο που συνελήφθη.

Οι δυο εκτελεστές εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές Κύπρου, από παράνομη είσοδο. Μέσω του τηλεφώνου του κατάδικου ενημερώθηκε ο Σέρβος «αρχηγός» τους ότι ο στόχος ακολουθείται πάντα από δυο οχήματα, έχει 5 φρουρούς και στο σπίτι του έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ότι θα χρειάζονταν 3-4 μέρες για να εξετάσουν κατά πόσο είναι δυνατόν να γίνει η δουλειά.

Την ίδια ημέρα…

Δυο πρόσωπα με τσαντάκια ώμου (αναγνωρίστηκαν μάρτυρα οι δυο Σέρβοι εκτελεστές) ήταν έξω από την καφετέρια που βρισκόταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης με φίλους του και θεάθηκαν στο όχημα του 35χρονο Ελληνοκύπριου που συνελήφθη ο οποίος τους μετέφερε στην οικία του Ελληνοκύπριου καταζητούμενου προσώπου.    

Αργότερα την ίδια ημέρα, μάρτυρας όταν μετέβηκε στο καφέ όπου συχνάζει, εκεί είδε και αναγνώρισε ξανά τους Σέρβους εκτελεστές, οι οποίοι τον κυνήγησαν και ένας εκ των δυο ανέσυρε πυροβόλο όπλο.

Γι αυτό συμβάν είχε ενημερωθεί αστυνομικός ο οποίος μετέβη στο μέρος χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

5 Απριλίου 2016

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την αστυνομία ότι οι δυο Σέρβοι εκτελεστές επέστρεψαν στην Σερβία την προηγούμενη ημέρα (4 Απριλίου) και ότι θα συνέχιζαν στην ολοκλήρωση του αρχικού τους σχεδίου και θα επισκέπτονταν εκ νέου την Κύπρο για τη διάπραξη των δολοφονιών.

Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και η νέα άφιξη στην Κύπρο

13 Απριλίου 2016

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την αστυνομία ότι οι δυο Σέρβοι εκτελεστές θα ταξίδευαν εκ νέου στην Κύπρο. Επίσης τους ενημέρωσαν ότι μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του βαρυποινίτη και του Σέρβου οργανωτή, έγιναν ενέργειες για την καταβολή προκαταβολής 10 χιλιάδων ευρώ στην Θεσσαλονίκη. Η προκαταβολή ανατέθηκε να δοθεί από τέταρτο Σέρβο (4ος καταζητούμενος).

16 Απριλίου 2016

Οι δυο Σέρβοι εκτελεστές έφθασαν στο αεροδρόμιο των κατεχομένων στις 3 και 40 το απόγευμα. Ωστόσο στις 7 το απόγευμα, της ίδιας ημέρας επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολή.

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την αστυνομία ότι οι εκτελεστές πληροφορήθηκαν κατά την άφιξη τους στην Κύπρο ότι είναι υπό παρακολούθηση και ως εκ τούτου έφυγαν.

Στην Κωνσταντινούπολη παραλήφθηκαν από τον τέταρτο Σέρβο καταζητούμενο και οδικώς επέστρεψαν στην Σερβία.

23 Ιουνίου 2017

Αφού η υπόθεση έκλεισε χωρίς να περαιτέρω έρευνες για τις πληροφορίες της Ιντερπόλ η οποία κατσάδιασε την Κυπριακή αστυνομία ότι τίναξε την υπόθεση στον αέρα αφού διέρρευσαν τις πληροφορίες στον υπόκοσμο και ότι αστυνομικός πήρε τηλέφωνο κατά λάθος τον ένα εκ των εκτελεστών, έφθασαν στην Κύπρο Αλβανοί εκτελεστές από το ίδιο στρατόπεδο και διαπράχθηκε το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, όπου μεταξύ άλλων σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι παραδοχές

Όπως διαφάνηκε από τα ηχητικά ντοκουμέντα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από την Ιντερπόλ. Οι δυο μιλούσαν με ειδικό λεξιλόγια και φαίνεται ότι ο βαρυποινίτης λάμβανε οδηγίες μέσω άλλου προσώπου, πρόσωπο το οποίο επίσης λάμβανε οδηγίες από άλλο πρόσωπο και έκανε τον διαμεσολαβητή για τις συναντήσεις και πληρωμές που θα έπρεπε να γίνουν ως επίσης και για τον οπλισμό που θα ήταν απαραίτητος για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, οι τρεις ύποπτοι παραδέχθηκαν μεν, αλλά όχι στην ολότητα των γεγονότων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε επιβεβαιώνονται τα τηλεφωνήματα που έκανε ο βαρυποινίτης από το θάλαμο των Κεντρικών Φυλακών, ότι χρησιμοποιούσαν ειδικό λεξιλόγιο ούτως ώστε να μην αποκαλυφθούν τα σχέδια τους και η χρήση του οχήματος του τρίτου υπόπτου.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη και άλλων προσώπων στα υπό διερεύνηση αδικήματα. Σύμφωνα πάντα μετά όσα ανέφερε ο εξεταστής ωστόσο, επιβεβαιώνεται το εγκληματικό των ενεργειών αλλά όχι ο φόνος.

Επίσης, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους στοιχεία σε σχέση με τις κινήσεις υπόπτων προς και από τα κατεχόμενα ενώ θεωρούν δεδομένο ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, περάν των 8 που σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα, και δεν αποκλείονται επιπρόσθετα εντάλματα.   
 

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ