Πιάστηκαν στα χέρια δύο αστυνομικοί  στη Λάρνακα – Σε διαθεσιμότητα μόνο ο «μικρός»

Στα χέρια πιάστηκαν λοχίας και αστυφύλακας σε αστυνομικό σταθμό της Λάρνακας, με το επεισόδιο να διερευνάται τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο λοχίας διέταξε τον αστυφύλακα όπως διεκπεραιώσει υπηρεσιακά ζητήματα, τηλεφωνώντας σε ιδιοκτήτες υποστατικών για να παρουσιάσουν τις σχετικές άδειες τους.

Κάποιος εξ αυτών, ανέφερε στον λοχία ότι ο αστυφύλακας που τον κάλεσε του μίλησε απρεπώς γιατί του είπε να παρουσιάσει την άδεια του εντός μιας εβδομάδας, και έτσι αυτός με τη σειρά του έκανε παρατήρηση στον αστυφύλακα.

Αποτέλεσμα ο αστυφύλακας να αντιδράσει για τα όσα του καταλόγισε χωρίς να ακούσει την εκδοχή του, αναφέροντας του προϊστάμενου του, ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ζήτησε από συνάδελφο του που βρισκόταν εκεί να τον επιβεβαιώσει.

Ωστόσο αυτή απάντησε διστακτικά «δεν ξέρω», με τον ίδιο να απαντά θυμωμένος «να ξεράνεις» (παραδέχθηκε το λάθος του) και στη συνέχεια ο λοχίας εξύβρισε τον αστυφύλακα.  

Ως εκ τούτου τα αίματα άναψαν και λοχίας και αστυφύλακας πιάστηκαν στα χέρια και σύμφωνα με κατάθεση μέλους της δύναμης που ήταν παρόν, ο λοχίας άρπαξε από το λαιμό τον αστυφύλακα και στη συνέχεια αυτός τον πήρε από το πουκάμισο με αποτέλεσμα να σκιστεί.

Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι που ήταν παρόν στο επεισόδιο και έτσι το επεισόδιο έληξε.

Σε διαθεσιμότητα ο ένας…

Μετά το επεισόδιο, ο αστυφύλακας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να τύχει των πρώτων βοηθειών αφού έφερε εκδορές στο λαιμό του.

Ακολούθως άρχισε έρευνα από την αστυνομία, μέλη της οποίας λάμβαναν καταθέσεις στην παρουσία του λοχία που ενεπλάκη στο επεισόδιο, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας με επιστολή του στον Αρχηγό Αστυνομίας πήρε την έγκριση και έθεσε σε διαθεσιμότητα μόνο τον αστυφύλακα.

Γεγονός που επίσης δημιουργεί ερωτήματα αφού ενεπλάκησαν και οι δυο στο επεισόδιο και επίσης, και οι δυο, είναι υπό διερεύνηση αφού υπάρχει μαρτυρία ότι ο λοχίας άρπαξε από το λαιμό τον αστυφύλακα ενώ υπάρχει η εξέταση του ιατρού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αστυφύλακας ανέλαβε  τις ευθύνες του.

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων