Αθώος ο τεχνικός που κατηγορείτο για το φονικό γερανό στις Φοινικούδες

Την απόφαση του ανακοίνωσε πριν από λίγο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε σχέση με την υπόθεση του φονικού γερανού τον Οκτώβριο του 2012 στις Φοινικούδες, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 67χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 69χρονου συζύγου της, που εκείνη την στιγμή πήγαιναν  περίπατο με το αυτοκίνητο τους και τους καταπλάκωσε.

Κατηγορούμενος ήταν ο τεχνικός Χρίστος Περιστιάνης ο οποίος αντιμετώπιζε συνολικά 15 κατηγορίες και το δικαστήριο έπειτα από ακροαματική διαδικασία, στην ενδιάμεση απόφαση του, έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τον τεχνικό σε απολογία.

Ωστόσο, στην τελική απόφαση του, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τεχνικό και έτσι έπεσε αυλαία στην υπόθεση χωρίς να αποδοθούν ευθύνες σε κανένα.

«Δεν έχει αποδειχτεί ότι η πτώση του γερανού επήλθε από επικίνδυνη πράξη του κατηγορουμένου ή και αμέλεια του και ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη ή συνδέεται με οπουδήποτε τρόπο με την πλήρη απασφάλιση του γερανού. Ως εκ τούτου η κατηγορούσα αρχή απέτυχε να αποδείξει την υπόθεση και έτσι ο κατηγορούμενος αθωώνεται και στις 15 κατηγορίες»., ανέφερε μεταξύ άλλων το δικαστήριο στην απόφαση του.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος χειριστής του γερανού πριν από το μοιραίο και ως εκ τούτου κατηγορείται ότι λόγω επικίνδυνης πράξης, χωρίς πρόθεση, προκάλεσε την πτώση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 67χρονης.   

Επίσης κατηγορείτο ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αφού είχε την ευθύνη για το γερανό και παρέλειψε να λάβει μέτρα και προφυλάξεις ενώ κατηγορείται για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερανός, που ήταν τοποθετημένος δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και χρησιμοποιείτο για σκοπούς ανέγερσης νέων ορόφων, έπεσε από την πτώση των σφοδρών ανέμων και καταπλάκωσε οχήματα ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα.

Εκτός από το όχημα του ζεύγους στο οποίο επέβαινε η 67χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα, ο γερανός καταπλάκωσε άλλα δυο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα δυο πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι