Διπλασιάστηκε η ποινή στον καθηγητή που είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια

Τον διπλασιασμό της ποινής επιδίωξε με έφεση ο γενικός εισαγγελέας στην περίπτωση του 37χρονου καθηγητή  που κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής σχέσης με 15χρονη μαθήτρια του. Σκοπός του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν  να στείλει μήνυμα στα πρωτόδικα δικαστήρια ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που ανήλικο πρόσωπα δημιουργεί σχέση με ενήλικα εκούσια, η τιμωρία που θα επιβληθεί στον ενήλικα δεν πρέπει να βαραίνει περισσότερο τα ελαφρυντικά ώστε να αποτρέπονται αδικήματα σαν αυτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», 37χρονος καθηγητής είχε διοριστεί ως εκπαιδευτής σε σχολείο και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με την 15χρονη. Ο 37χρονος εκμυστηρεύτηκε την σχέση αυτή στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου και έτσι υπόθεση έφθασε στην αστυνομία και πρωτόδικα του επιβλήθηκε 12μηνη ποινή φυλάκισης. Ως εκ τούτου ο γενικός εισαγγελέας θεώρησε ανεπαρκή τη απόφαση και με έφεση  οδήγησε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε διπλασιασμό της ποινής, σε δύο χρόνια.

Η θέση που προώθησε ο γενικός εισαγγελέας δια της δικηγόρου της Δημοκρατίας Χρίστιας Κυθραιώτου ήταν ότι το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε με την σοβαρότητα αναγνώρισε την σοβαρότητα τέτοιων αδικημάτων και τη σοβαρότητα ώστε να στέλλονται αυστηρά μηνύματα στους επίδοξους μιμητές, αλλά στον καθορισμό της ποινής έπαιξαν σημαντικό ρόλο ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι δεν άσκησε βία σε βάρος της ανήλικης, ότι είναι πατέρας ανήλικων παιδιών καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο.
 

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανάγυιας
Υπεραμύνεται των ενεργειών στον Άγιο Σίλα ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών
Ακόμα και μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ επέμεναν ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια
Κάθαρση ζητά η οικογένεια του Θανάση-«Φάνηκαν τελικά ποιοι ήταν οι πελλοί»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε σε κλάματα η οικογένεια μετά τη δικαίωση-Συγκινήθηκε η δικαστής