Αστυνομικός κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ

Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψαν στην Κύπρο, από τους αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης(ΑΜΚΕ), οι τρεις τοξοβόλοι της Κύπρου που αγωνίστηκαν στο Ομαδικό Ολυμπιακού Τόξου. Ανάμεσα τους και ένα μέλος της Αστυνομίας, ο Αρχιαστυφύλακας 683, Φώτης Φωτίου που μαζί με τους συναθλητές του Μίμη Ελ Χελάλη και Κωνσταντίνο Παναγή, κατάφεραν να ανεβάσουν την Κύπρο στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.  
 
 

Οι φετινοί ΑΜΚΕ διοργανώθηκαν στο Σαν Μαρίνο, από τις 29 Μαΐου με 3 Ιουνίου 2017 και σε αυτούς συμμετείχαν εννιά ευρωπαϊκά κράτη. Για τον Φώτη Φωτίου η συγκεκριμένη διάκριση σημαίνει ότι όλοι οι κόποι του απέδωσαν καρπούς, δίνοντας του δύναμη να συνεχίσει.  

 

 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φώτης, σημειώνει επιτυχίες. Το 2012, κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας, ενώ κατάλαβε και την ένατη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Στις εγχώριες διοργανώσεις, φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Τοξοβολία, ενώ στο final 8 της Κύπρου, που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή (18/6), με τη συμμετοχή των οκτώ καλύτερων κύπριων τοξοβόλων, κατετάγη δεύτερος.  
 
 
Ο Φώτης, ασχολείται με την τοξοβολία εδώ και 10 χρόνια και από το 2010 αποτελεί μέλος της Εθνικής Κύπρου. Προπονείται καθημερινά στην Λεμεσό, περίπου 4 ώρες την μέρα. Η Τοξοβολία είναι τα πάντα γι’ αυτόν, «ο δικός του τρόπος ζωής», όπως μας ανέφερε.
 
Ο συνδυασμός των καθηκόντων της Αστυνομίας με τις προπονήσεις είναι δύσκολος, ωστόσο όπως λέει: «καταφέρνεις να βρεις μια ισορροπία εφόσον αγαπάς αυτό που κάνεις». Ενθαρρύνει περισσότερους Κύπριους, τόσο νέους όσο και μεγαλύτερους να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα αφού όσα έχουν να κερδίσουν από αυτό, είναι ανεκτίμητα!  
 
 
Επόμενος  στόχος του Φώτη, οι Μεσογειακοί του 2018 στην Ταραγόνα της Ισπανίας, όπου θα κληθεί να διαγωνιστεί με τα «μεγαθήρια» της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες ωστόσο, προετοιμάζεται για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και δύναμη στους επόμενους αγώνες.
 

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα