50 μέρες από την απαγωγή της Μαρίε, η 4χρονη άφαντη αλλά… τους ενοχλεί η κριτική

50 ημέρες από την ημέρα όπου η μικρή Μαρίε απήχθη έξω από το νηπιαγωγείο της, μέσα από τα χέρια της μητέρας της, και η αστυνομία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων αφού η 4χρονη από τις 27 Απριλίου παραμένει εξαφανισμένη και μακριά από την οικογένεια της.

Παρά τις δηλώσεις αρμοδίων ότι «οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο» και παρά τις απανωτές συλλήψεις προσώπων (άγνωστο αν ήταν τελικά για το θεαθήναι) που φαίνεται να έχουν συνδεθεί με την υπόθεση όπως παρουσίαζαν στο δικαστήριο με βάση το DNA, ο Νορβηγός πατέρας που ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία και να κοροϊδεύει ολόκληρο το κράτος, αφού ακόμη δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του. Επίσης παρά τα στοιχεία που προέκυψαν και τα οποία συνδέουν τουλάχιστον 3 από τους υπόπτους με την απαγωγή, όλοι τους αφέθησαν ελεύθεροι και δεν έχει καταχωρηθεί καμία υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου.  

Ωστόσο όπως αναφέρουν από την αστυνομία «οι έρευνες συνεχίζονται», οι οποίες όμως φαίνεται να μην οδηγούν στην 4χρονη, με αποτέλεσμα η αδυναμία των διωκτικών αρχών να λειτουργεί σε βάρος της μικρής Μαρίε.

Γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών οι οποίοι ασκούν έντονη κριτική στην αστυνομία, γεγονός όμως που ενοχλεί την δύναμη και φαίνεται να μην την ενοχλεί τόσο που εδώ και 50 ημέρες και παρά τις «εντατικές έρευνες» δεν κατάφεραν ακόμη να εντοπίσουν τα ίχνη της 4χρονης.

Μερικά σχόλια από την σελίδα στο facebook που έχει δημιουργηθεί για την Μαρίε

Ακουγαμε απο τους πλεον κρατικους αρμοδιους οτι οι ερευνες ηταν σε καλο δρομο. Ειχαμε λογο να το αμφισβητησουμε?Αγωνια ελπιδα πιστη αναμονη. Εκ του αποτελεσματος η καθε αμφισβητηση για την πιο πανω δηλωση και παρομοιες αυτης ειναι το λιγοτερο δικαιολογημενη αν οχι επιβεβλημενη. Αγωνια απελπισια φοβος. Η Μαριε μας απηχθη απο τα χερια της μητερας της απο αποβρασματα του υποκοσμου. Το πρωι. Εξω απο το σχολειο της. Εγκεφαλος ο διεθνως πλεον καταζητουμενος πατερας. Τα αποβρασματα ελευθερα. Επαναλαμβανω ολοι ελευθεροι. Κ η Μαριε αφαντη. Τοσο καλος ηταν ο δρομος των ερευνων λοιπον!! Ποια εμποδια υπηρξαν στο δρομο των ερευνων?? Ανεπαρκεια? Ελλειψη πορων??Ελλειψη εμπειριας??Διαφθορα??Εγω δεν εχω τις απαντησεις. Εσεις που τις εχετε πειτε μας. Και το μωρο μας??Δεν ξερουμε που ειναι, πως ειναι. 50 μερες τωρα. Αν ηταν το εγγονι σας κυριε Προεδρε?? Κυριε Υπουργε?? Κυριε επωνυμε αξιωματουχε αυτου του κρατους?? Αυτος ο δρομος των ερευνων θα σας ηταν αρκετος?? Τα οποια εμποδια σ αυτον τον δρομο θα εμεναν ανυπερβλητα?? Νοιωστε οπως νοιωθει η μητερα ο παππους η γιαγια της Μαριε. Ελατε στη θεση τους. Σας εγγυωμαι δεν θα αντεξετε. Ουτε για δεκα δευτερολεπτα. Πενηντα μερες μετα.

Όσο δε βρίσκεται η μικρή Μαρίε, 
χάνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Πως να μην ανησυχεί ο κόσμος; Η Αστυνομία, με τόση κινητοποίηση, με τόση πίεση και τόση βοήθεια από τον κόσμο, δεν έχει μπορέσει ακόμα να βρει ένα παιδί που απήχθη στη μέση του δρόμου, μπροστά σε κόσμo. 
Τι γίνεται όταν έχει να αντιμετωπίσει υποθέσεις που δε βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας; Όταν έχει να αντιμετωπίσει υποθέσεις με λιγότερα στοιχεία;
Και τι γίνεται με τη λεγόμενη πολιτική ευθύνη; Που είναι ο Υπουργός να ενημερώσει τον κόσμο, να εξηγήσει γιατί δεν έχει βρεθεί το παιδί τόσες μέρες;
Αν τους αφησε ολους αυτους ελευθερους η αστυνομια,μήπως απλά δεν βρεθηκαν στοιχεια και οι συλληψεις ηταν απλά για τα ματια του κοσμου και για τις εφημεριδες?δηλαδη πως γινεται να βρηκαν τον εγκεφαλο της απαγωγης και μετα να τον αφηνουν ελευθερο...μηπως.δεν βρηκαν τιποτα ?

Ενοχλημένος ο Αρχηγός

50 ημέρες μετά την απαγωγή της Μαρίε και αφού τα γεγονότα και οι εξελίξεις μιλάνε από μόνα τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται η 4χρονη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας για πρώτη φορά τοποθετήθηκε στο όλο θέμα, όχι όμως για τις έρευνες αλλά για την κριτική που δέχεται η αστυνομία.

Μετά από σχόλιο «50 μέρες από την απαγωγή της. Αν ο μη γένοιτο τύχει κάτι ανάλογο σε κάποια "επώνυμη" οικογένεια ο χειρισμός της υπόθεσης θα είναι ο ίδιος;», ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ενοχλήθηκε από το εν λόγω tweet και απάντησε.

«Λυπάμαι ειλικρινά που μια υπόθεση με άκρως ανθρωπιστικό χαρακτήρα τυγχάνει εκμετάλλευσης για να αμφισβητείται η Αστυνομία. Ας ερωτηθεί η οικογένεια τι έχουμε κάνει και τι κάνουμε. Είναι Πολλά που δεν λέγονται και δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας άφησε αιχμές ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπόθεση για κριτική στην αστυνομία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που ασκούν κριτική ενδεχομένως να βρίσκονται και πρόσωπα που πραγματικά να περιμένουν την Μαρίε να γυρίσει στο σπίτι της και ασκούν κριτική εκ του αποτελέσματος, χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Αυτοί, είναι και αυτοί που εδώ και ένα μήνα ζουν ένα δράμα δίχως τέλος και αυτοί δεν μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι τα βράδια…
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...