145 νεκροί σε αυτοκινητικά δυστυχήματα από το 2011-2016

Την εξαετία 2011-2016 από τα 145 θύματα θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, τα 98 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της με την οποία εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου.
 
Τα στατιστικά της Κύπρου, την εξαετία 2011 - 2016, σε σχέση με τα θύματα θανατηφόρων δυστυχημάτων, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο (οδηγοί και επιβάτες), είναι τραγικά, σημειώνει η Αστυνομία, και αναφέρει πως σκοπός της εκστρατείας της είναι να επιτευχθεί, μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και στην πρόσδεση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις, προστίθεται.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους, προστίθεται.      

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου