Σεπτέμβριο στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία

Μετά τις θερινές διακοπές αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια το πακέτο των έξι νομοσχεδίων και κανονισμών που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία.
 
Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε σήμερα την κατ’ άρθρον συζήτηση και αποφάσισε ότι μέχρι τις 28 Ιουνίου θα κατατεθούν οι τροπολογίες από τα κόμματα, οι οποίες θα συζητηθούν διεξοδικώς και ενδεχομένως καταληκτικά σε συνεδρίαση στις 5 του Ιούλη.
 
«Ως εκ τούτου δεν προλαβαίνουμε το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι θα ψηφιστούν με το άνοιγμα της Βουλής το Σεπτέμβρη, στην πρώτη ίσως συνεδρίαση» είπε.   
 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, όλοι οι βουλευτές φαίνεται να εκφράζουν ευαισθησίες ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της Αστυνομίας.
 
«Εξεφράσθησαν αυτές οι ευαισθησίες και είναι αυτά που θα απασχολήσουν και τις τροπολογίες των βουλευτών» ανέφερε. Οι ευαισθησίες αυτές φαίνεται ότι αφορούν κυρίως κάποιες πρόνοιες του νομοσχεδίου της σύστασης και λειτουργίας της Υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας, για παράδειγμα, είπε, το άρθρο 6 το οποίο δίδει το δικαίωμα για αιφνιδιαστικό έλεγχο σε σπίτια και υποστατικά των μελών της Αστυνομίας, χωρίς να προϋπάρξει καταγγελία ανώνυμη ή επώνυμη.
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες πρόνοιες του νομοσχεδίου που δίδουν το δικαίωμα στα μέλη αυτής της Υπηρεσίας για έλεγχο μετά από ανώνυμες καταγγελίες, χωρίς δικαστικά διατάγματα.
 
Για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, είπε ο κ. Δημητρίου, διαφαίνεται ότι πρέπει να υπερπηδηθούν τα δικαστικά διατάγματα γιατί ακριβώς εκεί εστιάζεται και το μεγαλύτερο ζήτημα διαφθοράς στα μέλη της Δύναμης.
 
«Αλλά δεν μπορούμε να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο άκρο, χρειάζεται να βρούμε τη χρυσή τομή και είναι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στις 5 του Ιούλη, στη συνεδρίαση η οποία διαφαίνεται ότι θα είναι και μεγάλης διάρκειας» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου