Βίντεο «καταδικάζει σε ισόβια» Κύπριο επιχειρηματία στη Ν. Αφρική

Συνεχίζεται ενώπιον του Δικαστηρίου του Port Elizabeth στην Νότιο Αφρική η δίκη του Κύπριου Κρίστοφερ Παναγιώτου που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Jade Παναγιώτου για να οικειοποιηθεί την τεράστια περιουσία της.

Μια ηχογραφημένη συνομιλία του Κρίστοφερ Παναγιώτου  με τον φρουρό ασφαλείας του «άναψε φωτιές». Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ηχογράφηση ως μαρτυρικό υλικό ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει η ακρόαση του αφού ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτου, ζήτησε την παραίτηση του Δικαστή.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Κύπριου επιχειρηματία χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητο τον δικαστή όταν αυτός δέχτηκε την παρουσίαση του βίντεο στο δικαστήριο χωρίς να την αιτιολογήσει.

«Θα κάνω το καλύτερο για τον πελάτη μου. Αυτό που συμβαίνει είναι λάθος και θα καταδικάσει τον πελάτη μου σε ισόβια» ενώ σημείωσε πως το δικαίωμα του Παναγιώτου για μια δίκαιη δίκη έχει εγκαταλειφθεί.

Η αίτηση για απόσυρση του δικαστή θεωρείται πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά της Νοτίου Αφρικής. Ο δικηγόρος του Κύπριου κατηγορούμενου ζήτησε χρόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο του Port Elizabeth για να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους.

Σύμφωνα με τον δικαστή η ηχογράφηση που βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάζει τον 30χρονο Παναγιώτου να συνομιλεί με το πρόσωπο που προσέλαβε για τη δολοφονία της συζύγου του Jade και το οποίο θα καταθέσει ενώπιον του ως μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα Νοτιοαφρικανικά μέσα τη στιγμή που ο δικαστής ανακοίνωνε πως θα δεχτεί ως μαρτυρικό υλικό την επίμαχη ηχογράφηση, στην αίθουσα οι φίλοι της Jade ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τα οποία μετατράπηκαν σε δάκρυα λίγο αργότερα όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης μετά την αίτηση του συνηγόρου υπεράσπισης για απόσυρση του δικαστή.

Ο δικαστής απαντώντας στον δικηγόρο του Κρίστοφερ Παναγιώτου σημείωσε πως τους λόγους της απόφασης του για να δεχθεί την ηχογράφηση ως μαρτυρικό υλικό στα πλαίσια της δίκης, θα τους δώσει μετά το τέλος της σε συνδυασμό με την τελική του απόφαση.

Πάντως ο συνήγορος υπεράσπισης εξέφρασε τον ισχυρισμό πως το δεύτερο πρόσωπο που ακούγεται στο βίντεο, δηλαδή ο άνθρωπος που φέρεται να προσέλαβε ο Κρίστοφερ Παναγιώτου για τη δολοφονία χτυπήθηκε από αστυνομικούς και αναγκάστηκε να μπλέξει το πρώην αφεντικό του.

«Ήθελα να σώσω τη γυναίκα μου»

Σε προηγούμενη δικάσιμο ο  Κύπριος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος ήθελε να «σώσει τη γυναίκα του και προσπαθούσε να πείσει τον δράστη να την αφήσει ελεύθερη».

Για την υπόθεση μέχρι στιγμής κατηγορούνται τέσσερα πρόσωπα αφού το πέμπτο πρόσωπο που εμπλέκεται στο στυγερό έγκλημα, ο άνθρωπος στον οποίο ο Παναγιώτου ανέθεσε τη δολοφονία της συζύγου του, θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρας κατηγορίας.

Οι άλλοι τρεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ήταν τα πρόσωπα που απήγαγαν την άτυχη 29χρονη δασκάλα έξω από την οικία της και στη συνέχεια τη μετέφεραν έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Αφού χρησιμοποίησαν την κάρτα της στην αυτόματη ταμειακή μηχανή, την πυροβόλησαν με πιστόλι, και η σορός της βρέθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση.

Την έστησαν στον Κύπριο επιχειρηματία και τον «τσάκωσαν» οι αρχές…

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι αρχές διερευνούσαν υπόθεση ληστείας κατά την οποία έπεσε θύμα η 28χρονη, μέχρι που ο άνθρωπος του Παναγιώτου ομολόγησε το έγκλημα και «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον Κύπριο επιχειρηματία.

Ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι πλήρωσε τους τρεις Αφρικανούς ογδόντα χιλιάδες ραντ (περίπου 5 χιλιάδες ευρώ), για να απαγάγουν και να δολοφονήσουν τη νεαρή.

Μετά την κατάθεση του φρουρού ασφαλείας του Κύπριου επιχειρηματία, η αστυνομία του την έστησε με τη βοήθεια του υπόπτου. 
Συγκεκριμένα, ο ύποπτος επικοινώνησε με τον Παναγιώτου, και του ζήτησε άλλες πέντε χιλιάδες ραντ, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην το «δώσει» στην αστυνομία.

Ως εκ τούτου, όρισαν συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων, και η αστυνομία που καραδοκούσε του πέρασε χειροπέδες.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη