Αφόδευσαν 130 σκευασίες κοκαΐνης και… συνεχίζουν οι δυο Ολλανδοί

Συνολικά 130 συσκευασίες με κοκαΐνη απέβαλαν μέχρι στιγμής από το σώμα τους δύο Ολλανδοί, οι οποίοι έφτασαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Βέλγιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από χθες βράδυ που οι δύο Ολλανδοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και εντοπίστηκαν, μέσω ακτινολογικού και ιατρικού ελέγχου, ξένα αντικείμενα στο σώμα τους, και μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί, έχουν αποβάλει συνολικά 130 συσκευασίες με κοκαΐνη.  Η διαδικασία για αποβολή από το σώμα των υπόπτων και άλλων συσκευασιών με κοκαΐνη συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον των δύο Ολλανδών ηλικίας 63 και 52 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,  παράνομης εισαγωγής, παράνομης κατοχής και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο

Η διαδικασία προσωποκράτησης διεξήχθη στο δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι οι δύο άνδρες.

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΥΚΑΝ για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κύπρο και στη βάση πληροφοριών, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι δύο ύποπτοι ερευνήθηκαν σωματικά από τα μέλη της ΥΚΑΝ και οι  αποσκευές τους χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε. Στη συνέχεια λήφθηκε από τους δύο υπόπτους γραπτή συγκατάθεσή τους για να υποβληθούν σε ακτινολογικό έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Κατά τον ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν στο σώμα τους ξένα αντικείμενα.

Οι δύο Ολλανδοί παραδέχθηκαν ότι είχαν στο σώμα τους κοκαΐνη και ζήτησαν ιατρική βοήθεια για να αποβάλουν τα ξένα σώματα. 

Την υπόθεση διερευνά το κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»