Ολόκληρο κοινοτικό συμβούλιο στην Πάφο στο στόχαστρο για «φαγοπότι»

Yπόθεση κατάχρησης εξουσίας εναντίον  του Κοινοτάρχη και μελών του κοινοτικού συμβουλίου κοινότητας της Επαρχίας Πάφου εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
 
Συγκεκριμένα στα πλαίσια διερεύνησης οικονομικών ατασθαλιών μέλη του ΤΑΕ Πάφου κατόπιν δικαστικού εντάλματος παρέλαβαν αριθμό φακέλων  με έγγραφα από το συγκεκριμένο κοινοτικό συμβούλιο , καθώς και αριθμό  πύργων ηλεκτρονικών υπολογιστών, την περασμένη Παρασκευή που θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Η ανακριτική ομάδα που έχει αναλάβει την διερεύνησή της υπόθεσης έχει μεταβεί σήμερα στην Λευκωσία για την μεταφορά των τεκμηρίων στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η επαρχιακή διοίκηση έχει εμπλακεί στην διερεύνηση σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αστυνομία.
 
Οι  ίδιες πληροφορίες φέρουν τις καταγγελίες να αφορούν όχι μόνο  θέματα  οικονομικής διαχείρισης αλλά και μη τήρησης των νομότυπων διαδικασιών. Οι καταγγελίες αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανάθεση απευθείας εργασιών αλλά και στην εργοδότηση στο κοινοτικό συμβούλιο συγγενικών προσώπων του κοινοτάρχη.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της συγκεκριμένης κοινότητας ανέφερε πως η κάθε έρευνα είναι καλοδεχούμενη. Ο κοινοτάρχης είπε πως οι συγκεκριμένες καταγγελίες έγιναν μόνο από ένα μέλος του κοινοτικού συμβουλίου που έχει διαδεχθεί ο γιος του σε αυτή τη πενταετία και όχι από το σύνολο των μελών του κοινοτικού συμβουλίου.
 
Το συγκεκριμένο μέλος είπε ο κοινοτάρχης παρανομεί σε καθημερινή βάση στα πλαίσια των εργασιών ως κτηνοτρόφος. Επίσης είπε καταγγελίες για το συγκεκριμένο μέλος έγιναν και για κλοπή νερού. Ο κοινοτάρχης είπε ότι η αλήθεια θα λάμψει και πως το κοινοτικού συμβούλιο εργάζεται για το καλό της κοινότητας μακριά από διαφθορές.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα