Δεν είχε τίποτα να πει ο τεχνικός που κατηγορείται για το φονικό γερανό της Λάρνακας

Σε απολογία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κλήθηκε ο τεχνικός Χρίστος Περιστιάνης σε σχέση με την πτώση του φονικού γερανού τον Οκτώβριο του 2012 στις Φοινικούδες, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 67χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 69χρονου συζύγου της, που εκείνη την στιγμή πήγαιναν  περίπατο με το αυτοκίνητο τους και τους καταπλάκωσε.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 15 κατηγορίες και το δικαστήριο έπειτα από ακροαματική διαδικασία, στην ενδιάμεση απόφαση του, έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τον τεχνικό Χρίστο Περιστιάνη σε απολογία.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν θέλησε να πει ούτε λέξη επιλέγοντας να απολογηθεί με σιωπή και έτσι δεν αντεξετάστηκε από την κατηγορούσα αρχή.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί στις 6 Ιουνίου όπου θα είναι οι τελικές αγορεύσεις των δυο πλευρών με σκοπό το δικαστήριο να αποφασίσει εάν τελικά τον κρίνει ένοχο ή αθώο.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος χειριστής του γερανού πριν από το μοιραίο και ως εκ τούτου κατηγορείται ότι λόγω επικίνδυνης πράξης, χωρίς πρόθεση, προκάλεσε την πτώση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 67χρονης.   

Επίσης κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αφού είχε την ευθύνη για το γερανό και παρέλειψε να λάβει μέτρα και προφυλάξεις ενώ κατηγορείται για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερανός, που ήταν τοποθετημένος δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και χρησιμοποιείτο για σκοπούς ανέγερσης νέων ορόφων, έπεσε από την πτώση των σφοδρών ανέμων και καταπλάκωσε οχήματα ενώ από θαύμα δεν θρινίσαμε άλλα θύματα.

Εκτός από το όχημα του ζεύγους στο οποίο επέβαινε η 67χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα, ο γερανός καταπλάκωσε άλλα δυο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα δυο πρόσωπα.
 

Δειτε Επισης

Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα