Αποκαλύψεις γύρω από το θάνατο του λοχία – «Δεχόταν bullying από ανώτερο του»

Απίστευτη ιστορία γύρω από τον θάνατο του 50χρονου λοχία Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος λίγες ώρες μετά που τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα, έθεσε φωτιά στο όχημα του, εντός του οποίου βρισκόταν και ο ίδιος, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και λίγες ημέρες αργότερα να ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο REPORTER, πρόσωπο από το στενό του περιβάλλον, ο άτυχος πατέρας δυο παιδιών, δεχόταν, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα πρόσωπα, ένα απίστευτο bullying από ανώτερο του και μάλιστα ο 50χρονος είχε λίγο καιρό προηγουμένως αναφέρει στους φίλους του, «δεν αντέχω άλλο θα αυτοκτονήσω».

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο, «όταν μετατέθηκε στο τμήμα του ο αξιωματικός» σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι οικείοι του.

«Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες, οργάνωνε εκδηλώσεις για τους φτωχούς, ήταν ενεργό μέλος του αντικαρκινικού συνδέσμου, έδινε χρήματα από το μισθό του και βοηθούσε όσους περισσότερους μπορούσε. Δεν άντεχε το ψέμα και την υποκρισία. Ήταν καθαρός άνθρωπος. Ο ανώτερος του, του έκανε συνέχεια επίθεση χωρίς λόγο. Τόσο στον Κώστα όσο και σε άλλους. Κανείς δεν άντεχε», ήταν τα λόγια του προσώπου από το περιβάλλον του αδικοχαμένου 50χρονου.

Ο άτυχος πατέρας, τον Φεβρουάριο, μη αντέχοντας άλλο το bullying που δεχόταν, ανέφερε σε φιλικά του πρόσωπα ότι θα αυτοκτονήσει, πράγμα το οποίο έγινε την ημέρα που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων. Μια υπόθεση που όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι του, «ήταν ανύπαρκτη αφού στην αστυνομία των Βάσεων για να πάρεις χρήματα πρέπει να περάσουν από επιτροπή».

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο έκανε εξετάσεις για να δωρίσει τον νεφρό του

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν στο REPORTER συνάδελφοι και φίλοι του, ο 50χρονος λίγες ώρες πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είχε μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου προέβη σε εξετάσεις, με σκοπό να διαφανεί εάν είναι συμβατός δότης για να δωρίσει τον νεφρό του σε συμπολίτη μας. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, συνέβη το μοιραίο…

Μάλιστα, μετά το τραγικό συμβάν, δεκάδες είναι οι συνάδελφοι και φίλοι του Κώστα που προτρέχουν στις Βάσεις για να δώσουν κατάθεση και να αποκαλύψουν τα όσα βίωνε και βιώνουν και άλλα πρόσωπα, σε σχέση με το bulling που δέχονται.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι από την ημέρα που ο 50χρονος έθεσε φωτιά στο όχημα του, ο συγκεκριμένος λοχίας στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες και ότι είναι αυτός που τους έθεσε σε διαθεσιμότητα χωρίς λόγο, είναι με άδεια και μάλιστα η οικία του φρουρείται από αστυνομικούς.

«Για ποιο λόγο τον φρουρούν; Γιατί έβαλε 4 ημέρες άδεια μετά το συμβάν; Γιατί έστω από ανθρωπιά δεν πήγε να δει τον Κώστα ή να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του ως ανώτερος του; Ότι και αν έγινε… Γιατί;», διερωτήθηκε στενό του πρόσωπο, το οποίο συνεχίζοντας ανέφερε «να βγει να μας πει γιατί τα έκανε όλα αυτά ο συγκεκριμένος λοχίας».

Ανέλαβε έξοδα μωρού που δεν αναγνώριζε ο πατέρας του

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του 50χρονου ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό τέλος του Κώστα, εξαιτίας της κατάστασης που βίωνε όλους αυτούς τους μήνες.

«Ήταν χρυσάφι» τον χαρακτηρίζουν οι δικοί του άνθρωποι μιλώντας στον REPORTER, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε τους φτωχούς και ήταν δίπλα στους καρκινοπαθείς με όποιο τρόπο μπορούσε.

«Για να καταλάβετε, εμένα γέννησε μια φίλη μου και ο πατέρας δεν αναγνώριζε το μωρό. Με τον Κώστα επειδή ήμασταν πολύ κοντά του το είχα πει. Ο ίδιος μου είπε να μην έχω έννοια και θα αναλάβει αυτός όλα τα έξοδα.  Η φίλη μου γέννησε και χωρίς να φανεί πουθενά, ο Κώστας ανέλαβε όλα τα έξοδα. Μέχρι σήμερα η φίλη μου δεν ξέρει ότι είναι ο Κώστας που τις τα πλήρωσε».

Μετά το θάνατο του 50χρονου πατέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία από φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα