Οι κυπριακές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό της Μαρίε

Τη διαβεβαίωση ότι οι κυπριακές Αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό της μικρής Μαρίε Ελένης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία γυναικών με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών.
 
Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τέως Ευρωβουλευτή, Πρόεδρο ΓΟΔΗΚ, τη Στέλλα Κυριακίδου, βουλευτή, Αντιπρόεδρο ΔΗΣΥ, τη Σκεύη Κουκουμά, βουλευτή, ΓΓ της ΠΟΓΟ, τη Λία Γεωργιάδου, πρώην βουλευτή, Πρόεδρο Πρωτοπορίας, τη Ρούλλα Μαυρονικόλα, τέως βουλευτή, Πρόεδρο Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και τη Σοφία Γεωργάλλα Πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα», έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κατανοεί πολύ καλά το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.
 
Η μικρή Μαρίε Ελένη παραμένει άφαντη εδώ και σχεδόν ένα μήνα  αφού οι μέχρι σήμερα έρευνες της Αστυνομίας δεν οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος φέρεται να κρύβεται πίσω από την απαγωγή της. Στο υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η αντιπροσωπεία αναφέρει ότι η μη ανεύρεση και σύλληψη του απαγωγέα και των συνεργατών του, μέχρι στιγμής, προβληματίζουν.
 
Στο υπόμνημα, ζητείται από τον Πρόεδρο να μεριμνήσει προσωπικά για εντατικοποίηση και συντονισμό των προσπαθειών εντοπισμού και απελευθέρωσης της μικρής Μαρίε Ελένης και για στενή παρακολούθηση και επιτάχυνση των ερευνών της αστυνομίας και των αρμοδίων φορέων για εξεύρεση πειστικής μαρτυρίας για σύλληψη των απαγωγέων και προσαγωγή τους σε δίκη.
 
Επίσης, ζητούν όπως ο Πρόεδρος μεριμνήσει προσωπικά για εξασφάλιση κατάλληλης βοήθειας και τεχνογνωσίας - εάν χρειάζεται - από αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού για καταγγελία της συγκεκριμένης απαγωγής παντού και άμεση εφαρμογή του ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης των δραστών.
 
Επίσης καλείται η Βουλή και ειδικά η αρμόδια Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρακολουθεί στενά στις εξελίξεις καταγγέλλοντας την πρωτοφανή απαγωγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό και Νορβηγικό Κοινοβούλιο και όχι μόνον.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»