Και 3ος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ενοχή για την υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ

Άλλος ένας κατηγορούμενος ο Χριστάκης Πέτρου, ο 3ος μέχρι στιγμής μετά τους Σάββα Βέργα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, παραδέχτηκε σήμερα ενοχή ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ.
 
Συγκεκριμένα ο Χριστάκης Πέτρου, Δημόσιος Υπάλληλος, παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες της δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό και της κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, ότι έλαβε δηλαδή το ποσό των €3.000 από την Helector Cyprus μέσω του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Ιωάννη Κοκότση, για επίδειξη εύνοιας.
 
Παράλληλα η κατηγορούσα αρχή ανέστειλε τις κατηγορίες εις βάρος του Χριστάκη Πέτρου για απόσπαση από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Μετά και από αυτή την εξέλιξη το Δικαστήριο όρισε την 7η Ιουνίου δικάσιμο για παρουσίαση των παραδεχτών γεγονότων από την κατηγορούσα αρχή και αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής.
 
Σε ό,τι αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σήμερα συνεχίστηκε η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας υπ` αριθμόν 3, Κωνσταντίνου Κοτζάμπαση, Πολιτικού Μηχανικού, Ανώτερου Λειτουργού Ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών και αποσπασμένου στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου εκτελεί καθήκοντα Υπεύθυνου του Τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
 
Στη συνέχεια η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε στο Δικαστήριο τα παραδεχτά γεγονότα για τους κατηγορούμενους Νικόλα Κουλλαπή και την εταιρεία N.E MIDORIACO LTD όπως αυτά ετοιμάστηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης τους Άθω Κανναουρίδη.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Στέλιος Παπαδόπουλος (Δημόσιος Υπάλληλος), Χρίστος Πέτρου (Δημόσιος Υπάλληλος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Imad Baqle (Μηχανικός Μηχανολόγος), Ευτύχιος Μαληκίδης (πρώην Διευθυντής ΣΑΠΑ), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD αλλά και πως έχουν ήδη καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση ο Σάββας Βέργας και 18μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Επανέλαβε την έκπληξή της για την στάση Τατάρ σε νέα συνέντευξη η Ολγκίν
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Γκανγκστερική απόδραση κατάδικου με τρεις νεκρούς δεσμοφύλακες στη Γαλλία