Ενοχλημένος ο Ιωνάς για τις παραιτήσεις που ζήτησε ο Δίπλαρος

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που συνέβησαν στον Εναέριο στη Λεμεσό μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, είπε ότι η διερεύνηση εμπίπτει στο επιχειρησιακό τμήμα της Αστυνομίας και παρέπεμψε στον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας. Είπε ακόμα ότι αξιολογούνται τα δεδομένα και θα ενημερωθεί εφόσον προκύπτει οποιοδήποτε θέμα.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος είπε ότι κάποια στελέχη της Δύναμης (Αστυνομίας) πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κατά την άποψή του δεν είναι θέμα για το οποίο, “ο κ. Δίπλαρος έπρεπε να προβεί σε σχόλια, αλλά θέμα που πρέπει να αξιολογηθεί από την Αστυνομία, και εφόσον προκύψει οτιδήποτε να μας ενημερώσει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους, είπε ότι το 2014 η Κυβέρνηση έδειξε την αποφασιστικότητά της με το νομοσχέδιο που κατέθεσε και ψηφίστηκε σε νόμο και υπάρχουν παραδείγματα εφαρμογής με ποινές που επιβλήθηκαν από Δικαστήρια.

Περαιτέρω ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας πρέπει να εφαρμοστεί όλη η δέσμη των νόμων και μέτρων που ψηφίστηκαν.

Υπενθυμίζοντας ότι η ΚΟΠ αρνήθηκε να αναλάβει την εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων για την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και η ευθύνη ανελήφθη από τον ΚΟΑ, είπε ότι η διαδικασία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά του ΚΟΑ.

Αφού εξήγησε ότι προέκυψαν διάφορα διαδικαστικά εμπόδια στην ανάθεση των προσφορών με την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, είπε ότι η διαδικασία διεξάγεται με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι η κάρτα φιλάθλου είναι σημαντικό μέτρο ασφάλειας μέσα και έξω από τα γήπεδα, καθώς η εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων θα συμβάλει στην ταυτοποίηση των φιλάθλων που προκαλούν επεισόδια εκτός γηπέδου.

Δειτε Επισης

Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό